Vesti -

Na more u jesen: Komšijama ne manjka turista u postsezoni

Podgorica -- Crna Gora beleži odlične rezultate u postsezoni od 30. avgusta do današnjeg dana, saopštio je Damir Davidović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Izvor: rtcg.me
Podeli
Foto: Depositphotos, bloodua
Foto: Depositphotos, bloodua

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je postsezona jako dobra i da, po nezvaničnim podacima koje dobijaju od lokalnih turističkih organizacija imaju rast od više od 30 procenata.

"Posmatrajući nedelju na nedelju, od 30. avgusta do danas imamo prosečan rast 30 odsto, negde smo imali i 40 odsto kao što je početkom septembra", rekao je Davidović, prenosi Radio televizija Crne Gore.

Pojašnjava da je puno razloga za dobru postsezonu.

"Urađena je bolja kampanja, a nekim manifestacijama je promenjen termin. Imamo sve više kvalitetnijih smještajnih kapaciteta, bolju saradnju sa turoperatima, a i vreme nam ide na ruku", rekao je Davidović, uz podsećanje na loše vremenske ulove s početka ovogodišnje letnje sezone.

Pripremaju se, kaže, i za zimsku turističku sezonu, napominjući da će imati nikad snažniju kampanju. Mnogi projekti koji se realizuju na severu, kako je rekao, pokazatelj su posvećenosti Vlade Crne Gore da ulaže u sever.

"Imamo veliko interesovanje za izgradnju objekata na Žabljaku i Kolašinu, i sve to mora da prati jedna pravovremena promocija, da ne čekamo da se projekat završi pa da idemo u promociju", kazao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.