Vesti -

Komšije ove godine povećale broj zaposlenih za 7.000

Zagreb -- U Hrvatskoj je u drugom tromesečju ove godine bilo 1,678 miliona zaposlenih, što je na godišnjem nivou oko sedam hiljada više zaposlenih.

Izvor: Novac.hr
Podeli
FOTO: Depositphotos, tadija
FOTO: Depositphotos, tadija

Istovremeno, broj nezaposlenih pao je za 28 hiljada na 108 hiljada osoba, pa je stopa anketne nezaposlenosti pala na 6,1 odsto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Reč je o statističkim podacima iz Ankete o radnoj snazi, koja se temelji na metodologiji Međunarodne organizacije rada, te je međunarodno uporediv podatak o zaposlenosti i nezaposlenosti.

Po podacima iz ankete, u drugom je tromesečju ove godine u Hrvatskoj bilo 1,678 miliona zaposlenih, što je u odnosu na prvi kvartal više za 17 hiljada, ili nešto više od jedan posto.

Poređenje broja zaposlenih na godišnjem nivou u odnosu na drugi kvartal 2018. godine, pokazuje da je u drugom tromesečju ove godine zaposlenih bilo oko sedam hiljada više. Broj nezaposlenih pao je, pak, na tromesečnom i na godišnjem nivou za 20,6 posto. Naime, u drugom tromesečju ove godine nezaposlenih je, prema anketi, bilo 108 hiljada, dok je u prvom tromesečju ove i u drugom tromesečju prošle godine nezaposlenih bilo 136 hiljada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.