Vesti -

Startap angažuje građane za isporuke: Hrvatska pošta kupuje dostavnu kompaniju

Zagreb -- Hrvatska pošta (HP) saopštila je danas da kupuje 100-procentni udeo u društvu "Locodels", koja se bavi gradskom dostavom pošiljki.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/anterovium
Foto: Depositphotos/anterovium

Očekuje se da će zaključenje kupoprodaje biti sprovedeno do kraja novembra, piše u saopštenju, ali se ne navodi vrednost transakcije, prenosi Poslovni dnevnik.

"Locodels" je firma koja se bavi gradskom dostavom, a prema podacima sa njene internet stranice najveći broj njenih klijenata je iz grupe malih preduzeća s potrebom slanja manjeg broja paketa svaki dan.

Za dostavljače angažuje građane, uključujući penzionere i studente, te profesionalne vozače poput taksista ili klasičnih dostavljača, dodaje Poslovni.

"Za Hrvatsku poštu ovo predstavlja ulazak na tržište alternativnih modela dostave", izjavio je predsednik Uprave HP Ivan Čulo. Dodao je da će usluga u početku biti namenjena poslovnim korisnicima.

Vlasnik "Locodelsa" Stevica Kuharski pripajanje HP-u vidi kao veliki podsticaj državnih kompanija startap zajednici i snažan potencijal daljeg rasta usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.