Vesti -

Rekordna ulaganja u puteve: Za dve godine skoro 90 miliona evra

Podgorica -- U Ministarstvu saobraćaja i pomorstva tvrde da se u istoriji Crne Gore nikada više nije ulagalo u putnu infrastrukturu.

Izvor: CdM, Investitor.me
Podeli
Ilustracija FOTO: Depositphotos, diyan_nenov
Ilustracija FOTO: Depositphotos, diyan_nenov

Prošle godine je za puteve izdvojeno oko 44 miliona evra, a plan za ovu je 45 miliona.

Kako je CdM-u saopšteno iz Uprave za saobraćaj, u toku je tenderska procedura za izbor izvođača radova za rekonstrukciju magistralnog puta M2 Rožaje-Špiljani, dužine 20 kilometara.

Radovi na rekonstrukciji se finansiraju iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Takođe, naglašavaju da treba da bude izabran izvođač radova za rekonstrukciju magistralnog puta Pljevlja-Mihajlovica, u dužini od 16 kilometara.

"Ovi radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke", ističu iz Uprave za saobraćaj.

Vrednost radova je 6,4 miliona evra.

Uprava za saobraćaj, kako su kazali za CdM, planira da do kraja ove godine započne tenderske procedure za izbor izvođača radova za nekoliko putnih pravaca.

"To je rekonstrukcija magistralnog puta M2 Tivat-Jaz, u dužini od 16 kilometara. Radovi na rekonstrukciji će se finansirati iz projekta Evropske banke za obnovu i razvoj", najavljuju u Upravi za saobraćaj.

Izgradnja ovog bulevara počeće sledeće godine i koštaće 26 miliona evra.

U planu je i rekonstrukcija magistralnog puta M2, deonica Lepenac-Ribarevine-Poda-Berane, dužine 39 kilometara. Radovi na rekonstrukciji se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke. Procenjena vrednost radova je 26,9 miliona evra.

Planirana je rehabilitacija puta M-2 Kamenovo – Petrovac – Bar u dužini od 23,3 km. Procenjena vrednost ovih radova je 22 miliona evra.

U planu je i rehabilitacija puta M-2.1 Barski most – Dobrakovo – Bijelo Polje u dužini od 14,3 km. Procenjena vrednost tih radova je 17,2 miliona.

Kompanija Bemax dostavila je najbolju ponudu za izgradnju bulevara od Podgorice do Danilovgrada i kako sada stvari stoje, gradiće pomenutu trasu.

CdM je pisao da je Bemax dao ponudu za 15 odsto povoljniju od ostale dve kompanije koje su se javile na tender.

Budžetom za 2019. godinu planirano je ulaganje u iznosu od 45.087.263,00 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.