Vesti -

Izabrali kompaniju za noćno sletanje

Tivat -- Aerodromi Crne Gore izabrali su kompaniju "Erbas" za uvođenje noćnog saobraćaja na Aerodromu Tivat, saopštio je predsednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

Izvor: rtcg.me
Podeli
Foto: Depositphotos, Krasnevsky
Foto: Depositphotos, Krasnevsky

"Imali smo sreću da dobijemo referentnu kompaniju kao što je "Erbas". Osim uverenja u povoljan rezultat na definisanju procedura noćnog saobraćaja, sigurni smo i da je ovo jedno od ključnih pitanja za dalji razvoj i budućnost crnogorskih aerodroma", saopštio je Bulatović.

Već deceniju unazad postoji stalna tražnja za dodatnim saobraćajnim slotovima na tivatskom aerodromu, navode iz kompanije, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Noćni letovi za najznačajnija emitivna tržišta u stvari znače otvaranje novog aerodroma na postojećoj infrastrukturi", nove prihode i za Aerodrome i za turističku privredu, kao i otvaranje nekoliko desetina novih kvalitetnih radnih mesta u Tivtu. Osposobljavanje alternativnog noćnog aerodroma, uz Podgoricu, ima samo po sebi ne samo ekonomski već i strateški značaj za našu zemlju", rekao je on.

"Odbor direktora i menadžment uložiće neophodni napor da u što kraćem roku, nakon uspešno izrađenih procedura od strane stručnjaka 'Navblu-Erbas', započnu sa realizacijom noćnih avio-operacija u Tivtu", zaključio je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.