Vesti -

Kvadrat stana 4.000 evra: Čim se izgradi - proda se

Split -- U Hrvatskoj se godišnje proda 20.000 nekretnina, a među gradovima s najvećim rastom je Split, gde je u poslednje dve godine novogradnja poskupela čak 30 odsto

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Ilustracija FOTO: EPA/ARMANDO BABANI
Ilustracija FOTO: EPA/ARMANDO BABANI

Stan s pogledom na more Rino Pavlov je pronašao na Žnjanu. Zgrada je nova, a cena, kaže ovaj preduzetnik - prihvatljiva.

Kvadrat je koštao 2.600 evra, ali uz visoki roh bau, bez parketa i bez sanitarija. Bio je to jedan od retkih slobodnih stanova u novogradnji. U Splitu se trenutno dovršava samo stotinak, navodi Poslovni dnevnik.

Većina stanova je daleko od centra grada, i već je prodata. Potražnja je puno veća od ponude pa cene posljednje dve godine divljaju, pogotovo u elitnim četvrtima Žnjanu i Majama. Kreću se od 2.400 do 4.000 eura.

U Hrvatskoj se godišnje proda 20 000 nekretnina, a splitsko tržište priča je za sebe.

Prema rečima zamenice predsednika Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK Jasminke Biliškov, investitori su u mogućnosti da pdognu cene koliko žele i koliko misle da može proći na tržištu.

A zemljište je u Splitu dosta skupo, jer ga gotovo i nema. Smatra kako su cene prenapumpane i da će za godinu, godinu i po dana ponovno doći do krize. Ne velike kao 2006. godine, ali realno je, kaže Biliškov, ipak očekivati pad cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.