Vesti -

Pokrenuta prva LGBT+ platforma za digitalno bankarstvo

Prva LGBT+ platforma digitalnog bankarstva Dejlajt (Daylight) pokrenuta je u SAD ove nedelje.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Depositphotos, LDProd
Foto: Depositphotos, LDProd

Platforma je pokrenuta kao deo sve većih napora da se zadovolje potrebe gej i transrodnih kupaca,piše Rojters.

Nova platforma saopštila je da je razvila alate i sadržaje koji pomažu LGBT+ Amerikancima da postignu određene finansijske ciljeve, poput uštede novca za surogat-majčinstvo ili operaciju rodne tranzicije, te da bankarstvo učini inkluzivnijim.

Procenjuje se da devet miliona LGBT+ osoba u SAD-u ima potrošačku moć od oko jedan bilion dolara, ali banke ih uglavnom ne podržavaju te ne uspejevaju da iskoriste svoju imovinu ili reše svoje interese, rekao je izvršni direktor Daylighta Rob Kurtis.

Preduzetnici u Brazilu osnovali su prošle godine prvu banku za LGBT+ osobe u zemlji, Pride Bank, a prva kreditna unija dizajnirana za LGBT+ zajednicu, Superbia Credit Union, trebalo bi da se pokre u Sjedinjenim Državama ove godine.

"Radimo na stvaranju sveobuhvatnijeg i pristupačnijeg finansijskog skosistema za one koji su nedovoljno zastupljeni", rekao je viši potpredsednik kompanije Visa koja podupire te napore Teri Angelos.

Dejlajt će ponuditi kreditne kartice s preferiranim imenima kupaca, rešavajući trnovit problem za transrodne osobe koje koriste imena različita od onih koja su dobile pri rođenju. Dejlajt koji planira da počne službeno da nudi usluge sredinom decembra, takođe će obučiti službenike za rešavanje specifičnih bankarskih potreba LGBT+ osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.