Vesti -

"Izdvojeno 46 mil. EUR za novo mesto okupljanja IT stručnjaka"

Čačak -- Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović obišao je radove na izgradnji regionalnog inovacionog startap centra u Čačku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj
Foto: Tanjug/ Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj

Tom prilikom poručio je da će ovaj centar u budućnosti biti novo mesto okupljanja mladih inženjera i IT stručnjaka i motor inovacionog rasta ekonomije grada.

Kako je saopštilo njegovo Ministarstvo, on je takođe podsetio da je za ovaj projekat, preko programa njegovog kabineta, izdvojeno blizu 46 miliona dinara.

"Startap centar će se nalaziti na najboljoj lokaciji u centru Čačka i prostiraće se na 620 kvadratnih metara. Biće opremljen najsavremenijom tehnološkom opremom koju će koristiti čačanski inženjeri i tehnološki preduzetnici", rekao je Popović.

On je ukazao da će mladi preduzetnici u ovom centru imati najbolju mentorsku podršku iz oblasti razvoja poslovanja, finansija, pravnih pitanja i marketinga.

"Želimo da mladi u Čačku na ovom mestu dobiju ne samo šansu da rade na najsavremenijoj opremi već i da rade s najboljim stručnjacima koji će ih savetovati kako da prođu težak put od inovativne ideje do komercijalnog uspeha te inovacije", istakao je ministar.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je ministru Popoviću i Vladi Republike Srbije na podršci koju pružaju razvoju Grada Čačka. On je ukazao da je Čačak grad privrede i preduzetništva i da će izgradnja inovacionog startap centra biti dodatni podsticaj ekonomskom razvoju grada, kao i ostanku mladih.

Todorović je istakao da se radovi na inovacionom startap centru nalaze u završnoj fazi, izrazivši uverenje da će ovaj centar biti otvoren i spreman da primi mlade inženjere već u aprilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.