Vesti -

U Lidlu pojeftinile neke od osnovnih životnih namirnica

Kako bismo proverili vesti koje su stigle iz Ministarstva trgovine tokom prošle nedelje kada je ministar Momirović najavio da je inflaciji došao kraj i da će građani uskoro moći da kupuju proizvode po nižim cenama, stupili smo u kontakt sa Lidlom kako bismo proverili šta se u ovom trgovinskom lancu dešava po tom pitanju.

Podeli
Ilustracija: Shutterstock/LCV
Ilustracija: Shutterstock/LCV

"Prethodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope i danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju", rekao je Momirović, navodeći da je najbolji primer niz akcijskih cena koje supermarketi nude.

Iz Lidla Srbija smo dobili informacije da su u njihovim prodavnicama, na zadovoljstvo potrošača, već dostupne brojne osnovne životne namirnice namirnice sa značajno nižim cenama.

Svi potrošači mogu da kupe kilogram tip 500 brašna po ceni od 53,99 dinara, što je cena umanjena za 11 odsto, dok je litar suncokretovog ulja cenovno opao za čak 15 odsto i sada košta 169,99 dinara, što je najniža cena u prethodnih nekoliko godina.

U nastavku prenosimo odgovor Lidla Srbija u celosti, gde možete videti koji su ostali proizvodi na sniženju.

"Od prvog dana našeg poslovanja, vodimo računa o kućnom budžetu naših sugrađana, tako da kada pogledamo potrošačke korpe sa proizvodima uporednog kvaliteta, korpa kupljena u Lidlu, bude najpovoljnija. To praktično znači da se Lidl u svakoj situaciji trudi da cene prilagodi tako da uvek bude najpovoljnije mesto za kupovinu, bez obzira na spoljne faktore, pa smo na primer tokom novogodišnjih i božićnih praznika u trajanju od više od dva meseca za veliki broj naših proizvoda zamrznuli cene.

Sada su u Lidl prodavnicama cene određenih proizvoda osnovnih životnih namirnica niže u odnosu na prethodni period. Sniženo je 14 Pilos mlečnih proizvoda do čak -16%, pa je na primer od danas nova cena dugotrajnog mleka UHT sa 2,8% mm snižena sa 129,99 dinara na 109,99 dinara, dok snižena cena jogurta od 1l sa 2,8% mm sada iznosi 124,99 dinara . Takođe, cena suncokretovog ulja od 1l niža je za -15% i sada iznosi 169,99 dinara. Cena brašna tip 500 1kg niža je za oko -11% i iznosi 53,99 dinara“, saopštili su iz Lidla Srbija.