Vesti -

Dve nove potpredsednice u Izvršnom odboru kompanije Delez

Trgovinski lanac Delez Srbija imenovao je dve nove potpredsednice koje će kao članice Izvršnog odbora od 1. avgusta biti snažna podrška poslovnoj strategiji kompanije.

Podeli
Foto: Privatna arhiva kompanije
Foto: Privatna arhiva kompanije

Sa pozicije potpredsednice za marketing Milica Golubović vodiće timove za marketing, format, portfolio nekretnina i ekspanziju poslovanja. Milica Golubović je karijeru u Delez Srbiji počela 2005. godine, a na poziciju potpredsednice za marketing i članice Izvršnog odbora dolazi kao direktorka razvoja poslovanja.

Gorica Jovović je imenovana na poziciju potpredsednice nabavke i pozicioniranja proizvoda, a njene timove čine iskusni profesionalci kategori menadžmenta, upravljanja privatnom robnom markom, merčendajzinga i podrške komercijalnom poslovanju. Gorica Jovović od 2021. godine sa direktorske pozicije učestvuje u radu Izvršnog odbora.

Razvoj ljudi i organizacije jedan je od strateških opredeljenja naše kompanije i drago nam je što uspevamo u toj misiji. Izuzetno verujem u moć i snagu različitosti timova i veoma mi je drago što je naš liderski tim sada bogatiji za dve sjajne i kvalitetne koleginice. Karijere Milice Golubović i Gorice Jovović odličan su primer i siguran sam da će njihova stručnost i iskustvo biti velika podrška našem održivom i uspešnom poslovanju“, istakao je Jan-Vilem Dokhejr, generalni direktor kompanije.

Milica Golubović, Foto: Privatna arhiva kompanije
Milica Golubović, Foto: Privatna arhiva kompanije

Gorica Jovović, Foto: Privatna arhiva kompanije
Gorica Jovović, Foto: Privatna arhiva kompanije

Dugogodišnje uspešne karijere na tržištu maloprodaje, dobri rezultati i brojni internacionalni projekti deo su karijera Milice Golubović i Gorice Jovović, a njihova unapređenja i imenovanja u članice Izvršnog odbora biće snažna podrška strategiji kompanije da očuva lidersku poziciju na tržištu, uz fokus na kontinuirana unapređenja asortimana, digitalizaciju poslovanja i širenje maloprodajne mreže.

Profesionalna karijera u oblasti maloprodaje Milice Golubović duga je 17 godina i njenu ekspertizu odlikuje najbolja kombinacija lokalnog i internacionalnog iskustva, dobro poznavanje procesa operativnog modela i poslovni koncept orijentisan na ljude i dobre rezultate.

Gorica Jovović je deo Delez Srbije od 2014. godine, a timovi i sektori koje je u karijeri vodila pomerali su granice uspešne poslovne prakse i bili deo odličnih poslovnih rezultata kompanije poslednjih godina. Gorica je vodila strateške projekte u okviru kompanije na globalnom i lokalnom nivou, a veliki deo karijere je posvetila kategori menadžmentu u okviru koga je bila odgovorna za uspešnu implementaciju strategije kategorije, njen razvoj i unapređenja. Kao direktorka Trading i format sektora sa timom je postavila i realizovala strategiju cena, promocija, asortimana i razvoja formata u okviru kompanije.