Vesti -

Proces digitalizacije pojednostavio je bankarske procedure

Prethodna godina pokazala je važnost i značaj uspešnog procesa digitalizacije, kao i razne načine na koje može olakšati život građanima i ubrzati svakodnevne poslove.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Nedavno su eUprava Vlade Republike Srbije i Udruženje banaka predstavili uslugu "Moji podaci za banku", koji omogućava znatno brže i lakše obavljanje bankarskih usluga, a o ovom programu razgovarali smo sa Slavicom Pavlović, predsednikom Izvršnog odbora Eurobank.

Možete li nam reći nešto više o usluzi "Moji podaci za banku"?

Ova usluga, koja će našim građanima doneti pogodnosti i pojednostaviti procedure za korišćenje bankarskih usluga, rezultat je izuzetno uspešne saradnje državnog sektora i banaka, čiju okosnicu čini digitalizacija. Vlada Republike Srbije proglasila je upravo digitalizaciju jednim od svojih prioriteta, što će građanima dalje obezbediti kvalitetne digitalne usluge, a kompanijama pogodan ambijent za razvoj i unapređenje poslovanja. Niz zakonskih izmena koje su donete poslednjih godina, a koje su stvorile osnov za brzu transformaciju, potvrda su tih nastojanja.

Ova nova usluga predstavlja važan korak ka zajedničkom cilju na kome ćemo i ubuduće vredno raditi – da kroz proces digitalizacije za korisnike bankarskih usluga pojednostavimo i unapredimo razne procedure i procese i na taj način uštedimo i vreme i novac, i smanjimo papirologiju.

Koliko je pandemija promenila način na koji posmatramo bankarske usluge?

Ubrzani tehnološki razvoj promenio je potrebe i očekivanja klijenata, i sledstveno, način poslovanja banaka koje razvijaju nove, inovativne proizvode i usluge za digitalno doba. Upravo u bankarskom sektoru, digitalni kanali postali su dominantni pri obavljanju svakodnevnih transakcija klijenata, fizičkih i pravnih lica.

Klijenti sada račune mogu da plate skeniranjem QR koda, a uskoro očekujemo da će moći da izvrše prenos sredstava prijatelju samo izborom broja telefona iz imenika. Sve veći broj građana svoje gotovinske transakcije obavlja na bankomatima najnovije generacije bez obzira na radno vreme ekspozitura, a u skladu sa sopstvenom poslovnim ili životnim ritmom.

Imajući u vidu da je strateško opredeljenje Eurobanke da kontinuirano radi na digitalizaciji svog poslovanja, da li klijenti banke mogu da očekuju novitete koji će dodatno olakšati bankarske poslove?

Od samog početka poslovanja u Srbiji, Eurobanka teži stalnom usavršavanju postojećih procesa i proizvoda uz primenu inovativnih rešenja i usluga koje idu u korak sa savremenim tokovima i prilikama koje nudi ubrzana digitalizacija. Kroz interakciju s korisnicima naših usluga, ali i pažljivim osmatranjem i analiziranjem njihovih potreba, nastojimo da odgovorimo na sve zahteve klijenata i unapredimo njihovo zadovoljstvo našom saradnjom, što je i jedno od osnovnih merila našeg uspeha.

Finansijske transakcije su danas brže neko ikad, a očekivanja klijenata sve veća. Verujem da će usluga "Moji podaci za banku" doprineti u pružanju jedinstvenog korisničkog iskustva našim klijentima, i da će pomoći da procese učinimo još bržim i efikasnijim.