Vesti -

Godina jubileja u znaku velikih poslovnih uspeha za kompaniju DM Drogerie Markt

Kompanija DM Drogerie Markt zaokružila je jubilarnu 15. godinu poslovanja u Srbiji sa zabeleženim rastom od 21,9 odsto i ostvarenim prometom od 13,3 milijarde dinara. Izvanredna 2018/19. poslovna godina predstavlja dodatnu potvrdu uspešnog i odgovornog poslovanja najvećeg drogerijskog lanca u Evropi.

Podeli
Foto: Promo/DM
Foto: Promo/DM

Otvaranjem šest novih drogerija, dm je proširio svoju prodajnu mrežu na 97 objekata u 27 gradova širom Srbije i time povećao broj zaposlenih na 975. Sa ciljem da svojim kupcima omogući još prijatniju kupovinu, kompanija je modernizovala i sedam postojećih prodajnih objekata. U otvaranje novih drogerija i renoviranje postojećih investirano je ukupno 655 miliona dinara.

Grupa dm drogerie markt trenutno posluje u 13 zemalja Evrope, sa mrežom koja broji 3.668 filijala i preko 62.000 zaposlenih, dok je u prethodnoj poslovnoj godini imala rast prometa na 11,2 milijarde EUR.

"U poslovnoj 2018/19. godini, ostvarili smo promet od 13,3 milijarde dinara sa rastom od 21,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što je potvrda našeg uspešnog poslovanja, ali i posvećenosti društvenoj zajednici i našim kupcima. Na tržištu u Srbiji pozicionirali smo se kao jedna od najuspešnijih kompanija, ali pored ostvarenog profita, nastavljamo da ulažemo u zajednicu u kojoj poslujemo i živimo. Kako je čovek centralna vrednost kompanije dm, i u ovoj godini nastojali smo da opravdamo poverenje naših kupaca, ali i da razvijamo i brinemo o našem najvažnijem resursu – zaposlenima. Pripremajući se za nove investicije i projekte u godini koja nas čeka, nastavljamo da rastemo zajedno", izjavila je direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija Alexandra Olivera Korichi.

Sa asortimanom od preko 13.500 proizvoda, dm drogerije važe kao mesto kupovine svega na jednom mestu, od segmenta lepote, prirodne kozmetike, organske hrane, lične higijene, do proizvoda za domaćinstvo i negu beba. Pored toga, dm je jedan od najvećih ponuđača privatne robne marke na tržištu Srbije, sa skoro 4.000 proizvoda. Dobro poznati dm brendovi – Balea, alverde, dmBio, babylove, Denkmit i dr. garantuju identičan kvalitet u svih 13 zemalja u kojima kompanija posluje. dmBio je brend sa najširim asortimanom organske hrane u Srbiji sa preko 350 proizvoda. Daljim unapređenjem ponude korejske kozmetike, značajno je obogaćen segment za negu i lepotu, a u segmentu nege za muškarce stigao je vrhunski brend premijum kvaliteta – SEINZ, koji, pored atraktivnog dizajna, odlikuje pakovanje proizvedeno u skladu sa principima održivog razvoja. Godinama unazad drogerijski lanac dm opredeljuje se za trajnu poslovnu orijentaciju koja ima za cilj da približi savesno konzumiranje proizvoda i održivost u pogledu asortimana. Kompanija u ponudi ima preko 1.000 proizvoda koji predstavljaju odgovarajuće ekološke alternative proizvodima koje svakodnevno upotrebljavamo, poput organski uzgojenih namirnica, prirodne kozmetike i proizvoda koji ispunjavaju visoke ekološke standarde.

Online anketu o zadovoljstvu kupaca koju dm sprovodi svake godine popunilo je preko 11.000 ispitanika. Veliki broj ispitanika je najvišu ocenu dalo asortimanskoj ponudi kompanije dm, a čak 94% bi preporučilo dm svojim poznanicima i prijateljima.

Foto: Promo/DM
Foto: Promo/DM

- Ostvaren promet u Srbiji od 13,3 milijardi RSD što predstavlja porast od 21,9%

- Ostvaren rekordni promet dm drogerie markt grupe u Evropi od 11,2 milijardi EUR

- I u 15-oj godini poslovanja, dm je zadržao epitet poželjnog poslodavca

- 6 novootvorenih i ukupno 97 dm prodajnih objekata u Srbiji sa skoro 1000 zaposlenih

- Konstantno ulaganje u zajednicu i podrška domaćoj privredi kroz projekat dm Inkubator

- Visok nivo društveno odgovornog poslovanja sa akcentom na ekologiji je potvrđen trajnim povlačenjem plastičnih kesa iz prodaje i najvećom akcijom pošumljavanja Srbije

- DM konstantno podržava razvoj dualnog obrazovanja u Srbiji

Nižući uspešne poslovne rezultate, kompanija nastoji da na svakom koraku ulaže u zajednicu u kojoj posluje, te je u protekloj poslovnoj godini kroz različite humanitarne projekte donirala preko 5 miliona dinara u novcu i robi. U jubilarnoj 15. godini poslovanja u Srbiji, dm drogerie markt realizovao je i veliki broj projekata koji imaju za cilj da pruže podršku društvenoj zajednici, na šta je kompanija naročito ponosna. U nastojanju da doprinese razvoju domaćeg tržišta, kompanija je, kroz projekat dm Inkubator, a uz podršku partnera USAID, RAS, SerbiaOrganica i Fakulteta primenjenih umetnosti, omogućila da 18 malih i srednjih proizvođača iz Srbije na najbolji mogući način razviju i predstave 57 novih jedinstvenih proizvoda iz segmenta hrane i asortimana za negu i lepotu. Potvrda za uspešnost ovog projekta je Nacionalna nagrada Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert". Još jedno priznanje poslovanju kompanije jeste nagrada Privredne komore Srbije „Beogradski pobednik“ za ostvarene rezultate privređivanja.

Ova poslovna godina kompanije protekla je u znaku održivosti, te je dm zajedno sa Adria MediaGroupom i partnerima, pokrenuo društveno odgovorni projekat Zasadi drvo, najveću akciju pošumljavanja u Srbiji, za koju je izdvojeno preko 50.000 sadnica i kojoj se mogu priključiti svi zainteresovani građani. Zarad očuvanja životne sredine, kompanija dm drogerie markt je 14. oktobra, na samom početku nove 2019/20. poslovne godine, u potpunosti povukla plastične kese iz prodaje, a svojim kupcima nastaviće da nudi ekološke alternative i doživotnu garanciju na dm pamučnu trajnu torbu.

Kroz inicijativu "Čepom do osmeha", koju kompanija dm Srbija u saradnji sa Garnierom podržava od maja 2017. godine, prikupljeno je više od 43 tone čepova čijom reciklažom je omogućena kupovina ortopedskih pomagala deci sa smetnjama u razvoju, te su im na taj način olakšane svakodnevne aktivnosti.

Na polju ljudskih resursa, kompanija dm drogeriemarkt se i ove godine pokazala kao vrlo poželjan poslodavac koji svojim zaposlenima obezbeđuje snažnu podršku, tržišno atraktivne zarade i mnoštvo dodatnih benefita – dve dodatne zarade u toku godine, besplatne sistematske preglede, kao i besplatne kurseve nemačkog jezika. Povodom 15 godina postojanja kompanije u Srbiji, svakom zaposlenom je isplaćen dodatni jubilarni honorar srazmerno visini njegovog radnog staža u dm-u. I u ovoj poslovnoj godini zadržan je kontinuitet u sprovođenju projekta "Ambasadori zdravlja" za zaposlene u filijalama i Distributivnom centru, sa ciljem očuvanja i zaštite kičmenog stuba prilikom obavljanja fizički zahtevnog posla, kao i pružanja podrške i savetovanja o vođenju zdravog života. Prvi put ove godine održan je Porodični dan, kada je preko 900 zaposlenih sa članovima svoje porodice uživalo u bogatom programu i sadržajima, družilo se I jačalo timski duh.

Implementacija dualnog obrazovanja je proces koji kompanija dm aktivno razvija od 2016. godine zajedno sa drugim kompanijama učesnicima projekta, Privrednom komorom Srbije i Trgovačkim školama širom zemlje. Uvođenjem dualnog obrazovanja i u sektor logistike, dm se profilisao kao jedna od kompanija koje su projekat proširile na više od jednog sektora. Sa ponosom možemo da kažemo da je dm zaposlio prve učenike koji su školovani po modelu dualnog obrazovanja.

Kao kompanija koja aktivno ulaže u ljudske resurse i nastoji da kupcima pruži što bolji doživljaj kupovine, dm je svim svojim zaposlenima u filijalama obezbedio smart telefone koji su unapredili svakodnevni rad i proces savetovanja kupaca.

Vodeći se principom čovek, kao centar svih aktivnosti i osnova poslovanja – kompanija dm nastaviće da razvija potencijale svojih zaposlenih, kao i da neguje stečeno poverenje svojih kupaca, uz aktivno učešće u životu zajednice u kojoj posluje.