Vesti -

Uskladite poslovanje s zakonom: Efiskalizujte biznis što pre i pratite promet u realnom vremenu

Beograd -- Srbija prelazi na novi model fiskalizacije. Ili, kako to kaže naš narod – čist račun, duga ljubav.

Izvor: B92
Podeli
Foto: mts
Foto: mts

U pitanju je trenutno najvažniji projekat Ministarstva finansija, a podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja, putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, uključujući i primljeni avans za budući promet na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom.

QR kod na svakom računu podrazumeva da kupci proizvoda, odnosno korisnici usluga, mogu da provere da li je njihov račun izdat u skladu sa zakonom.

Tranzicioni period će početi 1. novembra 2021. godine. Od tada će poreski obveznici moći postepeno da prelaze na novi model fiskalizacije.

Primena Zakona o fiskalizaciji za privredu neće predstavljati dodatni trošak, jer je država budžetom za ovu godinu opredelila tri milijarde dinara za subvencije privrednicima za nabavku fiskalnih kasa.

Manji troškovi

Foto: Shutterstock/tuthelens
Foto: Shutterstock/tuthelens

Novi model fiskalizacije će, prema najavama, rezultirati smanjenju operativnih troškova poreskih obveznika, ukinuće nepotrebno administriranje, i samim tim stvoriti bolji poslovni ambijent.

Troškovi će biti smanjeni u delu izdataka za GPRS prenos podataka dnevnog izveštaja, a takođe i za štampanje kontrolnih traka za fiskalne račune, čuvanje kontrolnih traka, obavezni godišnji servis fiskalnih uređaja, postupak fiskalizacije/defiskalizacije fiskalnih uređaja, itd.

Defiskalizacija starih fiskalnih uređaja neće biti neophodna, već će biti automatski izvršena povezivanjem novih fiskalnih uređaja sa serverom u Poreskoj upravi i stavljanje starih uređaja van funkcije.

Evo kako da uskladite poslovanje sa novom regulativom

Dakle, potrebno vam je da obezbedite brzu i efikasnu fiskalizaciju kako biste u realnom vremenu uz brzu i pouzdanu internet vezu Poreskoj upravi dostavljali podatke o ostvarenom prometu.

U mts ponudi imate celokupno rešenje za proces fiskalizacije, koje obuhvata:

· eFiskal kasa - jedinstveno rešenje na tržištu sa mogućnošću aktivacije modula za prihvat svih kontaktnih i beskontaktnih kartica bez dodatnog uređaja: DINA card, VISA, MASTER, MAESTRO, Instant Pay,

· eFiskal tarifa - uključuje 10 GB interneta za stalnu internet konekciju ka Poreskoj upravi preko mobilne mreže i instalaciju, korišćenje i održavanje Softvera za fiskalizaciju uz potpunu usklađenost sa zakonom o fiskalizaciji,

· Garantni rok - 2 godine za isporučeni uređaj

· Zamenski uređaj - u slučaju kvara u roku od 24 sata na Vašoj adresi

· Upotreba - obezbeđena instalacija i edukacija

· Podrška - mreža servisera koja pokriva celu teritoriju Republike Srbije.

U tu ponudu uključena je i podrška 24/7, obuka i uputstvo za korišćene kase, besplatan servis uređaja u garantnom roku i izdavanje zamenskog uređaja, aplikacija za izdavanje i fiskalizaciju računa sa QR kodom koja uključuje i praćenje smenskog rada, upravljanje narudžbinama i stolovima za ugostiteljstvo, robno poslovanje (vođenje skladišta, unos i administracija dokumenata, izmene cena), odnosi s klijentima (CRM), upravljanje dokumentima (DMS), poslovno izveštavanje i business intelligence (BI), bekap podataka, veb portal za pristup kasi, potpuna usklađenost sa zakonom i mogućnost ubacivanja inicijalnog cenovnika na zahtev korisnika.

Obavezno je korišćenje usluge u periodu od 24 meseca.

Za korišćenje servisa možete da se prijavite putem mts portala, obratite svom menadžeru prodaje ili posetite Biznis centar.

Zašto je važno da se prijavite na vreme?

Ukoliko se prijavite u promotivnom periodu od 13.09. do 15.10 imaćete prioritet prilikom realizacije. Ovo je naročito važno imajući u vidu broj privrednih subjekata u Srbiji na koje se novi sistem fiskalizacije odnosi.

Tako korisnik može biti siguran da će prelazak na novi sistem biti uspešno izvršen u zadatom vremenskom roku, što mu omogućava da svoju pažnju i energiju usredsredi na sopstveni biznis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.