Vesti -

Telekom Srbija po peti put nagradio studente Fakulteta likovnih umetnosti

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu otvorena je izložba nagrađenih radova studenata tog fakulteta.

Izvor: B92
Podeli
Milica Bilanović, autorka sa nagradom; Foto: Promo
Milica Bilanović, autorka sa nagradom; Foto: Promo

Na njoj je kompanija Telekom Srbija, petu godinu zaredom, nagradila najbolji studentski rad na odseku Novi mediji.

Kompanija je nastavila da pruža sistematsku podršku FLU i pojedincima, te je i ove godine za najbolji studentski rad obezbeđena novčana nagrada koja je pripala studentkinji Milici Bilanović na osnovu odluke stručnog žirija u čijem sastavu su bili Boris Burić, intermedijalni umetnik, Dušan Đorđević Mileusnić, prevodilac i intermedijalni umetnik i Dejan Vasić, likovni kritičar i kustos.

Nagrađeni rad pod nazivom "Plants/industrijska postrojenja", prema oceni stručnog žirija izdvojio se zrelim estetskim izrazom i političkim promišljanjem medija. Kako se navodi u obrazloženju, rad se odlikuje izuzetnim vizuelnim pristupom gde invazivne biljke na prostoru napuštenih industrijskih postrojenja nagoveštavaju zapostavljenost i prepuštenost vremenu tih prostora koji su lišeni svoje prvobitne funkcije.

Foto: Promo
Foto: Promo

"Ideja za rad došla je od igre reči, pošto industrial plants, engleska reč za fabrike, u doslovnom prevodu znači biljke, koje su ujedno i jedini preživeli oblik života na ovim napuštenim prostorima. Ovom intervencijom sam želela da skrenem pažnju na nedovoljno brige u tom segmentu. Nagrada mi je stigla u pravom trenutku, kao podsticaj da nastavim da se bavim umetnošću", izjavila je autorka Milica Bilanović.

Uz podršku Telekoma Srbija u vidu specijalne nagrade za najbolji rad, kao i ranijih donacija tehničke i multimedijalne opreme za fakultet, studentima je omogućeno da koriste savremenu opremu i istražuju moderne umetničke izraze u kojima se sve više prepliću raznovrsne umetničke forme, tehnologija i telekomunikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.