Vesti -

Saradnja Telekoma Srbija i Telenora u skladu sa zakonom

Beograd -- Komisije za zaštitu konkurencije zvanično je obavestila Telekom Srbija da je predložena saradnja sa Telenorom odobrena od strane tog regulatornog tela.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos/bartekjaworski
Foto: Depositphotos/bartekjaworski

Kako navode iz Komisije, njihova saradnja je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima.

Na ovaj način stekli su se uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu, saopšteno je iz Telekoma.

U saopštenju se podseća da je saradnja dve kompanije, Telekoma Srbija i Telenora, urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje Telekomove optičke infrastrukture Telenoru i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima.

To znači da Telekom Srbija može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a Telenor može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji. On donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, navedeno je u saopštenju.

Telekom Srbija nastavlja sa sprovođenjem svoje strategije, koja za cilj ima pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.