Vesti -

Supernova poklanja pametne klupe osnovnim školama u Srbiji

Beograd -- Kablovski operator Supernova poklonio je pametnu klupu đacima osnovne škole "Kneginja Milica" na Novom Beogradu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo, Supernova
Foto: Promo, Supernova

Donacija je izvršena u okviru projekta "Pametne klupe za osnovne škole" koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom "Strawberry energy".

Pomenuti projekat osmišljen je kako bi se nagradio izvanredan uspeh učenika, a u narednom periodu Supernova će vrednim poklonom u vidu pametne klupe obradovati još deset osnovnih škola širom Srbije.

Foto: Promo, Supernova
Foto: Promo, Supernova

"Ideja nam je da donacijom pametnih klupa Supernova i na ovakav način da svoj doprinos procesu digitalizacije našeg društva. Naročito je važno da u ovom momentu dodatno pomognemo našem školstvu, a pre svega deci, kako bi na što lakši način naučila da koriste digitalne servise. Sada se bez sumnje vidi da je to siguran ulog u budućnost. Klupe slične ovoj, krase najlepše trgove u gradovima širom sveta, pa i u našoj Srbiji. Ovim projektom, zajedno sa našim partnerima, nagrađujemo najbolje i time šaljemo poruku da se uspeh i zalaganje vide i prepoznaju", rekao je Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe u okviru koje posluje Supernova.

"Digitalizacija i obrazovanje ostaju među ključnim prioritetima Vlade Srbije, koja će i u budućnosti mnogo više fokusa i pažnje pokloniti preduzetništvu, domaćim inovativnim kompanijama i vezi između velikih i startup kompanija. Ovakve kompanije treba da služe kao inspiracija mladim ljudima i deci, da žele da se bave preduzetništvom, a mi ćemo kao Vlada naći dodatne načine da stimulišemo kreativnost i inovativnost", izjavila je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

"Jedan od prioriteta Ministarstva jeste i digitalizacija obrazovanja. S obzirom na situaciju oko Kovid-19, više nego ikada imali smo priliku da vidimo značaj razvoja digitalnih kompetencija učenika i zaposlenih, posebno kada je važno obezbediti dostupnost i unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Razvoj digitalnih kompetencija osim što je omogućen u okviru planova i programa nastave i učenja i drugih programskih sadržaja koje škola organizuje, na ovaj način kao što smo imali priliku danas, omogućen je i zahvaljujući primeni savremenih nastavnih sredstava i opreme u svakodnevnom obrazovno-vaspitnom radu. Zahvaljujem i na današnjoj prvoj donaciji pametne klupe osnovnoj školi "Kneginja Milica" kompaniji Supernova, čime se povećavaju resursi škola i pozdravljam činjenicu da nas u skorije vreme očekuje oko stotinak pametnih klupa za naše učenike", rekao je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto: Promo, Supernova
Foto: Promo, Supernova

"Digitalna pismenost i pristup digitalnim servisima su neophodni za razvoj i uspeh u modernom vremenu. Zbog toga nam je velika čast da se priključimo kampanji digitalizacije i to naročito u osnovnim školama, u kojima će pametna klupa imati važnu edukativnu ulogu za sve đake. Osnovci će moći na praktičan način da uče o solarnoj energiji, zaštiti životne sredine, kao i redovnom gradivu kroz edukativnu platformu na besplatnom WiFi internetu koji će im biti dostupan na Pametnoj klupi", rekao je Miloš Milisavljević, osnivač kompanije Strawberry energy.

Pored toga što omogućava punjenje više mobilnih telefona istovremeno zahvaljujući solarnoj energiji, pametna klupa obezbeđuje povezivanje na internet i korišćenje različitih edukativnih i informativnih sadržaja. Naime, sve pametne klupe poseduju i platformu za đake sa lekcijama, testovima znanja, edukativnimigrama i drugim zanimljivostima, a na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet,učenici mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.