- Komentari -
  1. Ogroman procenat nekretnina nije na tržištu a prazno je . Investiciona kupovina svega i svačega dolazi do izražaja i stvara utisak da stanova nema dovoljno iako ih je realno više nego što ima ljudi. Naročito u manjim mestima ovo stvara iluziju nedostatka stanova.
    Niko neće kuće kojih ima na prodaju gomila u manjim gradovima.
    Ukratko tržište je bolesno i lek će biti gorak.
    (Rob Sinji, 6. decembar 2022 13:54) # Link

    Nešto si ti u zabludi. Naročito u manjim mestima je savršeno jasno da ima sve manje stanovnika a nekretnine su ostale prazne ili će biti kad umru oni koji su ih sagradili. Jedino gde broj stanovnika raste je Beograd, Novi Sad i Niš. A i za to čekam rezultate popisa. U svakom slučaju danas da EU kaže svi stanovnici Srbije mogu da traže posao pod jednakim uslovima kao građani EU za čas bi nastao veliki višak prostora i u najvećim gradovima. Mada tada će naši vrli političari da popune rupe sa stanovnicima Azije i Afrike. Oni ne mogu lako do radne vize u EU a ima ih milioni kojima je san da imaju uvek vodu i struju. Mogli ste u filmovima Maradona i Mesi da vidite a ima i mnogo gore.
    (Onako kažem, 6. decembar 2022 16:56)

    # Link komentara

  2. Otišli mi podstanari nakon tri godine, kirija je bila korektna. Sada mi treba bar 12 kirija da sredim stan u stanje kakav je bio...
    (sulja, 6. decembar 2022 15:18)

    # Link komentara

  3. ..neka dodju u beograd, kod nas je kirija pojeftinila 50%..
    (Ivana, 6. decembar 2022 14:24)

    # Link komentara

  4. Da sagledamo realno obe strane .
    Kirije su niske prema ceni kvadrata. Kada kirija otplati nekretninu ista je već ruinirana.
    Zarade su niske prema troškovima života i kirijama i uskoro će ovo izazvati velike probleme svima. Aj da vidimo koliko studenata će sledeće godine moći da priušti stan u Beogradu. A Rusi ne planiraju da grade budućnost Srbije kao naši studenti već da se sklone od rata pa uteknu dalje.
    Ogroman procenat nekretnina nije na tržištu a prazno je . Investiciona kupovina svega i svačega dolazi do izražaja i stvara utisak da stanova nema dovoljno iako ih je realno više nego što ima ljudi. Naročito u manjim mestima ovo stvara iluziju nedostatka stanova.
    Niko neće kuće kojih ima na prodaju gomila u manjim gradovima.
    Ukratko tržište je bolesno i lek će biti gorak.
    (Rob Sinji, 6. decembar 2022 13:54)

    # Link komentara

  5. "Postoji manjak nekretnina na tržištu."

    To je u stvari ključno i za Srbiju i za druge okolne zemlje. Iako se mnogo gradi stambeni i poslovni prostor, još uvek jako mnogo zaostajemo za razvijenim zemljama u tome.
    (realno357, 6. decembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  6. Sto kod komsija? Pa u Novom Sadu su garsonjere sada 300 evra! Do pre 2 godine to je bilo 150-180 zavisi od lokacije. Rusima izdaju jednosobne stanove za 600-1200 evra. Sta li vas svrbi u CG, kad ovde sve tone!
    (Johno, 6. decembar 2022 12:41)

    # Link komentara

  7. A šta je 800 eura za stan sa dve sobe? Kome je skupo može da iznajmi u selu jeftinije.
    (Stanodavac, 6. decembar 2022 12:23)

    # Link komentara

  8. Није ни код нас ништа боље...
    (шиле, 6. decembar 2022 12:15)

    # Link komentara

  9. U Nemačkoj stanodavac sme da podigne kiriju samo onoliko koliko je zvanična godišnja inflacija. Stanodavac ne sme da izbaci stanara na ulicu sve dok važi ugovor o zakupu, koji je najčešće neograničen. Stanodavac ne sme ni da uđe u stan bez dozvole stanara. Al' jedno je Nemačka, a drugo je Balkan.
    (Pospani Džo, 6. decembar 2022 12:07)

    # Link komentara