- Komentari -
  1. muka mi je vise od ovog izmisljenog novca, ne moze covek vise ni da kupi graficku po normalnoj ceni i opusti se posle posla uz steam i igre...
    (z, 26. april 2022 08:49)

    # Link komentara

  2. Hocu i ja platu u Bitkoinu, ali je toliko bedna da se ne isplati cimati za taj iznos. Da nije kriptovaluta, odavno bi crkao gladan.
    (Stanley, 26. april 2022 08:22)

    # Link komentara

  3. Ne mogu da primaju platu u kripto valutama. Razlog je veoma jednostavan, plate u Srbiji su toliko male da ne postoji mogućnost da se obračuna toliko sitan deo kripto valute.
    (Šumadinac, 25. april 2022 23:33)

    # Link komentara

  4. Ne veze se za dinar. Strani poslodavac se dogovori i placa vas fiksno u dogovorenom iznosu kripto valute. Oni na kraju samo plate porez od 15 posto prilikom podizanja svog iznosa ili cak ne moraju ni to vec plate sebi direktnon letovanje, zimovanje ili pazre robu u inostranstvu.
    (Antonio, 25. april 2022 21:56)

    # Link komentara

  5. Pa sto jednom da pretvaras lovu kad možeš triput. A to se naplaćuje.
    (Bistro, 25. april 2022 21:05)

    # Link komentara

  6. A u rubljama?
    (Dušožder, 25. april 2022 21:03)

    # Link komentara

  7. Samo još da objasne da li primalac plate u crypto valuti treba da plati porez na kapitalnu dobit ako vrednost crypto valute poraste od momenta isplate do promene u fiat valutu.
    (Domaćin, 25. april 2022 18:49)

    # Link komentara

  8. Za isplatu u stabilnoj digitalnoj valuti. zakonu su hitno potrebne dopune na raznim poljima.

    A porez treba ukinuti (ili spustiti na 2% max) i dozvoliti gradjanima i strancima da troše kripto valute u našim radnjama. Konverziju moze da vrsi centralna banka, i sama da odluci da li će dalje da pusti promenjeno ili još bolje, pravi rezerve.

    Probajte, pa vidite kako ide.
    (Illinois, 25. april 2022 17:53)

    # Link komentara

  9. Sigurno niko nece primati platu u nekoj promenljivoj kripto valuti vec u stablecoinu . Pod dva, kripto plate su majka za pausalce, a trece ja u firmi mogu da radim za platu X a ostatak da dobijam na "kripto offshore racun" u vidu kripto valute koju onda mogu da zamenim za Dolare ili Evre na racunu ili u keshu (u EU zemljama malo teze ide to sa keshom ali za one koji zele kesh Dubai je vrlo crypto friendly pa je jedan do dva odmora godisnje tamo sasvim dovoljno za transfer).

    Nije lako kao sa uobicajenom platom koja leze na dinarski racun ali, kao sto tekst kaze, legalno a i zabavno, izazov! Avantura! Cak moze da se napravi i biznis kod nas, racunovodstvena firma specijalizovana za resavanje problema vezanih za isplatu zarade u kripto valutama. Posrednik - Vi njima procenat, oni Vama sve legalno i pravno reseno a isplata deviza ili dinara na racun svakog prvog u mesecu :)
    (status_update, 25. april 2022 17:37)

    # Link komentara