- Komentari -
  1. Trgovanje digitalnim valutama moze da se jedino regulise kao i ostali aseti na klasicnim berzama jer su digitalne valute tako i tretirane u zakonu. Ova prica o kladionici je smesna. Drugo, ako i pokusaju da sprovedu ove monopolisticke mere najvise ce profitirati El Salvador gde ce se preseliti berze. Uostalom vecina renomiranih berzi vec odavno ima KYC pravila. Na kraju, niko nece imati uvida u moj hardverski novcanik, bez obzira na posledice, jer je to moje ljudsko pravo. Suludo mi je da se Amerikanci svim silama bore za pravo da poseduju oruzje, ali im ne smeta sto nemaju ni trunku privatnosti kada je njihov novac u pitanju.
    (Vlada, 21. jul 2021 21:43)

    # Link komentara

  2. Da, samo jedini je problem taj sto su kripto valute upravo pravljene da "psi laju a karavani prolaze". Dokle god vlasnik kripto valute moze da direktno primi kripto u svoj wallet iz bilo koje zemlje sveta, a onda ode u... recimo Tuvalu... i zameni kripto za novac ili zlato pomocu neke banke koja nije tako naklonjena regulativi, od te regulative tesko da moze bilo sta da bude.

    Ko god je citao o kripto valutama, ko god se bavio njima, ko god je gledao nacin na koji su tehnicki implementirane, zna da su namerno pravljene tako uzimajuci u obzir da ce biti pokusaja zabrane.

    Bitcoin na primer - bogata drzava moze sutra da "preuzme" bitcoin kupivsi 51% rudarskih kapaciteta, ali ako korisnici nece da koriste tu mrezu konsenzusom ce napraviti novi "fork" open source koda, preci na njega, nazvati ga Bitcoin i nastaviti da koriste od trenutka preuzimanja - 1 minut kao da se nista nije desilo.
    (status_update, 21. jul 2021 21:40)

    # Link komentara

  3. dobar text.
    (Pa da, 21. jul 2021 21:27)

    # Link komentara

  4. Imate 2 godine da se obogatite. Nakon toga će bitkoin vredeti pola dinara.
    (rebro, 21. jul 2021 20:45)

    # Link komentara

  5. koliko sam razumeo poenta bitcoina je da niko ne zna da ga imas i kada placas
    (goki, 21. jul 2021 20:31)

    # Link komentara

  6. Veći deo kriptovaluta je u vlasništvu malog broja ljudi. Igra je sledeća: masovnim i malim kupovanjem podiže se cena kriptovaluta. Onda se navuku sitne ribe kad vide da cena raste, nadajući se lakoj zaradi. Tad veliki igrači puste malo sitne da se raduju, i u jednom trenutku kreće prodaja. Veliki izvlače novac, cena pada a sitne ribe ostaju bez para. I tako u ciklusima.
    (Gurke, 21. jul 2021 20:10)

    # Link komentara

  7. Čije suverenosti? Centralnih banaka naravno, ne i običnih ljudi. Svi se bore da potčine običan svet ekonomski. Što ne pogase ofšor firme? Svi znaju da je to crno-siva ekonomija ali tako krupne ribe peru pare i izbegavaju porez, zato se to dopušta. Bitkoin je izmišljen da svima pa i malim ribama da mrvicu slobode ali to glavonjama bode u oči.
    (bla bla, 21. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  8. Bitcoin-a je digitalna imovina čija cena je rezultat ponude i tražnje. Ovo što ev. komisija predlaže u pogledu registracije novčanika u suštini već postoji u nekim nacionalnim režimima i praktikuju sve berze. Suština je da EU želi ujednalavanje pravila na nivou njenog tržišta. Porediti tržište bitcoin sa ponzijevom šemom je neznanje ili loša namera. Iza bitcoina ne postoji nikakvo pravno lice, fond ili drugo pravno lice koje bi zarađivalo na piramidalnoj šemi, on je otvoren softverski protokol. Svaka investicija u imovinu je opklada, ako kupiš akciju kladiš se da će vrednost kapitala kompanije rasti, ako kupuješ nepokretnost kladiš se da će njena vrednost biti veća. U svakom slučaju kladiš se da će ti prinos biti veći od prinosa obveznice FEDa i inflacije valute. To je i opklada na bitcoin. Ili smo svi u kazinu ili samo oni koji idu u kazino.
    (Travis Bickle, 21. jul 2021 19:43)

    # Link komentara

  9. toliko o ozbiljnosti kritovaluta. kupovin kriptovalute se gleda kao lutrija :)
    (vlada, 21. jul 2021 19:42)

    # Link komentara

  10. Biće rovovske borbe. Pre koji mesec je Vrhovni sud Holandije ocenio neustavnim da elektronski kripto novčanici moraju biti verifikovani imenom, prezimenon i ostalim ličnim novčanicima. Sloboda i dalje stanuje u Evropi, namana granici.
    Pre nego krenete da pljujete po bitkoinu kao sredstvom za kupovinu droge, oružja, pranja para, poncijevoj šemi... ovo je borba za finansijsku slobodu, zbog čega je, između ostalog i nastao bitkoin.
    (milun, 21. jul 2021 19:37)

    # Link komentara

  11. "Postoji teorija prema kojem je bitkoin najveća globalna Ponzijeva šema u istoriji."
    ---…--
    Nije najgore to što nad svime što je vredno hoće da uspostave apsolutnu kontrolu, več to što nam navode imbecilne razloge poput gorenavedenog da ostvare zacrtano.

    Porediti Ponzi šeme sa Blokčejn teholoogijom je nova dimenzija gluposti i neznanja.
    (Torrente, 21. jul 2021 19:33)

    # Link komentara

  12. Пази богати! Онда је свака берзанска трговина клађење. Онда је и осигурање клађење.
    (Јабучило, 21. jul 2021 19:21)

    # Link komentara