- Komentari -
  1. a zasto samo strani investitori? zasto ne omogucite gradjanima srbije da mogu da trguju akcijama i obveznicama na berzi, kao sto to mogu u svakoj normalnoj zemlji? zasto ja ne mogu da kupim drzavne obveznice, a neki strani fond moze?
    (Simerijanac Anarhista, 28. januar 2020 17:03)

    # Link komentara

  2. Koji strani investitor je usao na domace trziste kapitala i pokrenuo emisiju akcija ili duznickih HOV? Nijedan. Svi kada jednom kupe vlasnicke instrumente uglavnom kupujuci SPV u inostranstvu, agresivno se zaduzuju kod povezanih lica, delistiraju se sa berze cim se za to stvori mogucnost.
    Srpskom trzistu kapitala trebaju:
    1. stednja individualnih investitora
    2. investicioni i stedni fondovi, banke i osiguravajuce kuce koje mogu da uloze
    3. vladavina prava
    4. dobar poslovni ambijent
    5. transparentnost i uredjenost trzista kapitala

    Sve drugo su lazi i obmane. Nemam nista protiv stranih investicija, imam protiv ovakvog laganja naroda.
     (Lord of the Flies, 28. januar 2020 15:28)

    # Link komentara

  3. Sta je sa Komercijalnom bankom
     (Robinhud, 28. januar 2020 15:06)

    # Link komentara

  4. Тржиште капитала је најслабија тачка српске економије, потпуно је несхватљиво да у последњих 20 година једва да је дошло до неких минималних помака. Излазак великих државних предузећа на берзу је једини пут за развој тржишта капитала.
    (Влада, 28. januar 2020 13:42)
    pa kad izadju na berzu preduzeca moraju transparentnije da rade jer odgovaraju deonicarima, sta mislis kome to ne odhovara. Uostalom jedina banka koja je bila u drzavnom vlasnistvu a prezivela je Komercijalna banka i to samo zato sto nije bila 100% u vlasnistvu drzave pa su stranci kontrolisali poslovanje, sve koje su bile 100% u drzavnom vlasnistvu(Agrobanka, Cacanska....) su propale
     (neca, 28. januar 2020 13:59)

    # Link komentara

  5. mladi ljudi beze odavde, oni nece da placaju rate kredita za koje se vi zaduzujete, pio fondu sve manji priliv novca, cene svega samo idu na gore,
    manje beba se radja, narod i dalje pati od siromastva i odsustva pravde u ovoj zemlji. ali kad vidim da vi kazete nam je super odma vam sve verujem.
    (Belmont, 28. januar 2020 13:56)

    # Link komentara

  6. Тржиште капитала је најслабија тачка српске економије, потпуно је несхватљиво да у последњих 20 година једва да је дошло до неких минималних помака. Излазак великих државних предузећа на берзу је једини пут за развој тржишта капитала.
     (Влада, 28. januar 2020 13:42)

    # Link komentara

  7. Ma šta razvijate, zadužujete se, jest da je mala kamata ali svejedno novo zaduženje, još malo pa će dug da bude duplo veći nego 2012. godine.
    Neki dan neko pomenuo da Kina nakupovala se američkih obveznica, da ali u Americi se svašta radi i proizvodi a ovamo nema ništa, mogu jedino čitavu državu da daju pod hipoteku.
    (Inkognito, 28. januar 2020 12:25)

    # Link komentara