- Komentari -
  1. Živim na Dušanovcu uz ulicu Ustanička.
    Kad prvi jutarnji autobus zakoči motornom kočnicom kao da mi je ispod jastuka.
    PVC prozori šestokomorni i opet ništa.
    Drugo, renovirah ovih dana kupatilo. Uredno platio Gradskoj čistoći odnošenje šuta i kao za džabe dobio džakove za šut sa njihovim logom.
    Danas je tačno 7 dana kako sam prvi put prijavio da sam izneo šut i da treba da dodju po njega. Dobijam upozorenje od upravnika zgrade, pojedinci prete da će obavestiti komunalnu inspekciju ili miliciju...
    Ovi iz gradske čistoće kažu, vi ste vaše obavili a mi ćemo doći po šut kad budemo mogli?!?!?
    (Boki, 15. novembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  2. Zivim na bulevaru, pred kraj tamo kod okretnice. Kad naidje ceski tramvaj pravi buku od 60dB. Plus svaki ali svaki put tadrce onim zvonom iako nema zive duse oko 23h. Kad se poklopi da iz oba smera idu tramvaji em se zgrada trese em probi usi i pored 5 komora pvc prozora. Mnogo se femkamo raznim zakonima i zabranama a elementarni problemi nisu reseni. Trotoari prekrcati automobilima, ulice prljave, lutalica 50 na km2, a problem je kad bih da nuždim u ponoc. Izvin’te.
    (duke nukem, 15. novembar 2019 09:40)

    # Link komentara

  3. A sta je sa bukom omladine pijane svake vece stoje ispred Zgrada dvoristima razbijaju flase, automobili koji potpisuju rucnu, parkirani po pesackim na Dorcolu ne moze da se prodje... sve je ovo ok... ali..
    (rza, 15. novembar 2019 08:23)

    # Link komentara

  4. "Kažnjivo je i stvaranje buke veće od 30 decibela"

    Normalan razgovor je jačine 40-50 decibela. Dakle OBIČAN razgovor...
    Televizor svakako proizvodi više decibela od toga.
    A koliko tek plač bebe proizvodi decibela? Hoće li se i za to kažnjavati? Imajte u vidu da svugde postoji poneki "ludi komšija" kome sve i svašta smeta...
    (John, 15. novembar 2019 01:33)

    # Link komentara

  5. Kazne malo sta mogu resiti, jer kao sto neko rece, komunalni policajac mora zeteci prijavljano stanje, a od toga u praksi nema nista. Dok oni dodju, buke vise nema i sta, nista. To je kao ispisivanje grafita po zgradama. Da li su to resili? Naravno da nisu, jer neko nocu izvrlja celu zgradu za 3 minuta i dok to neko primeti, prijavi, ovi dodju i samo napisu da nisu nikoga zatekli. Smejurija. Pa sigurno nece cekati ispred zgrade da dodje komunalna policija. Neko je spomenuo krs koji stanari drze po podrumima. Vi pozovete komunalnu, oni dodju, ne mogu utvrditi ko je krs ostavio i dovidjenja. Bez svesti i kulture nema nista, sve je to mrtvo slovo na papiru. Ne mozete samo kaznama od divljaka, primitivaca i huligana napraviti uzorne gradjane, za to je potrebna evolucija svesti i vreme, tacnije receno puno vremena, par decenija ako sve bude islo kako treba, tako da se nemojte zanositi.
    (Mare, 14. novembar 2019 22:08)
    Strasno gresis. Kako ti isti nasi koji ostavljaju krs po podrumima, saraju grafite i ostalo, kada odu u Nemacku, Asutriju ili negde na zapad to isto ne rade? Bukvalno preko noci im proradi svest? Evoluiraju deceniju u roku od 12 sati? Ne! Iskljucivo zbog toga sto znaju da su kazne ogromne i da ne mogu da se izvuku. Vidi troje komsija ko je crtao grafit, prijave, posvesove i to je to. Ukoliko se ispostavi da su lazno prijavili, onda je kazna takva da to vise nece moci nikad u zivotu da urade. Krs po zgradi i podrumu: dodje komunalna i pita cije je, svi kazu nije njihovo, dodju djubretai i sve u kontejner, a racun ispostave kucnom savetu. Pa da vidite kako ce onda svi da kazu cije je. Sve se moze preko noci resiti, samo mora da postoji volja i striktno sprovodjenje zakona bez ikakvog izuzetka.
    (zzz, 15. novembar 2019 00:56)

    # Link komentara

  6. А коме да се жалим када ми у дворишту зграде играју кошарку до три ујутру? Ко ће њих да казни???
    (мики, 15. novembar 2019 00:53)

    # Link komentara

  7. Mito i korupcija cvetaju, ali zato kucni red mora da se postuje!!!
    (cito, 15. novembar 2019 00:42)

    # Link komentara

  8. E, divne li teme da se izjadam malo. Naime, u poslednje dve godine trpim torturu, slobodno se moze reci, za zagadjivanje pomocu buke. Pored mene je neki stanar koji je otisao u Ameriku. Lik je izgleda zaboravio neciji telefon i sad svako jutro u 6, 11 i 12 zvoni alarm na po 15 minuta. Pobeleo sam. Zvao komunalnu, kazu nemaju pravo da otvaraju stan bez prisustva vlasnika. A u medjuvremenu sizim. Ako neko zna kako da se resi neka mi ostavi odgovor na komentar.
    (uvazenikolegaubiparip, 15. novembar 2019 00:37)

    # Link komentara

  9. Kultura stanovanja nula, djubre, stare ves masine i otpad po hodnicima, pola sijalica ne radi ako i toliko, interfon brave razvaljene, farba se ljusti, fasade otpadaju, sanducici razvaljeni, oluci truli, u podrumu izliva kanalizacija, a krov prokisnjava, liftovi u raspadu - tako izgleda prosecna zgrada u Srbiji. Ali izgleda da je po komentarima ovde jedini problem - buka.
    (x, 15. novembar 2019 00:08)

    # Link komentara

  10. A šta ćemo sa ilegalnim zoo vrtovima? Evo na primer, kod mene se par puta nedeljno oglašavaju neki majmuni, deluje kao da zvuk dopire sa parkinga ispred zgrade. Medaković 3.
    (Vladimir, 15. novembar 2019 00:08)

    # Link komentara

  11. Najveci problem u svemu ovom je kako izmeriti buku ako nekom smeta dete koje potrci ili skoci u stanu ta buka je mozda preko propisane ali nije trajna vec se dogodi se vremena na vreme. Ves masine i masine za pranje sudova su vec dovoljno tihe da mogu da rade kada hocete.
    Meni licno je veci problem buka udaranja lopte do 1 ujutro sa obliznjeg kosarkaskog terena .
    Kao i sve u ovoj zemlji jos jedan zakon sa selektivnom primenom znaci nista za Cecin koncert koji se cuje po celom NBGD i Zemunu, buka sa splavova, vatromet u 2 ujutro od pola sata, boze svako mora da zna da mi se rodio sin i sl.
    (igi, 14. novembar 2019 23:03)

    # Link komentara

  12. Kazne malo sta mogu resiti, jer kao sto neko rece, komunalni policajac mora zeteci prijavljano stanje, a od toga u praksi nema nista. Dok oni dodju, buke vise nema i sta, nista. To je kao ispisivanje grafita po zgradama. Da li su to resili? Naravno da nisu, jer neko nocu izvrlja celu zgradu za 3 minuta i dok to neko primeti, prijavi, ovi dodju i samo napisu da nisu nikoga zatekli. Smejurija. Pa sigurno nece cekati ispred zgrade da dodje komunalna policija. Neko je spomenuo krs koji stanari drze po podrumima. Vi pozovete komunalnu, oni dodju, ne mogu utvrditi ko je krs ostavio i dovidjenja. Bez svesti i kulture nema nista, sve je to mrtvo slovo na papiru. Ne mozete samo kaznama od divljaka, primitivaca i huligana napraviti uzorne gradjane, za to je potrebna evolucija svesti i vreme, tacnije receno puno vremena, par decenija ako sve bude islo kako treba, tako da se nemojte zanositi.
    (Mare, 14. novembar 2019 22:08)

    # Link komentara

  13. Pustim vodu posle 22h i komsija me prijavi, dodje policija i ja kazem da nisam pustio vodu. Kako ce da dokazu suprotno? Zivim u zgradi sa 90 stanova.
    (Klaxxon, 14. novembar 2019 22:02)

    # Link komentara

  14. ...danima zovem komunalnu policiju zbog radnika na gradjevini do moje zgrade...
    ...pocinju sa kompresorima i busilicama u 7 izjutra i to traje do 8-9 uvece, subotom, nedeljom, praznikom...
    ...kad gle, "gradjevinci su izuzeti od gradske odluke o javnom redu"...
    ...a vi se radujte zakonima koji se prave iskljucivo radi klepanja gradjana po usima...
    (kraja, 14. novembar 2019 21:51)

    # Link komentara

  15. Kazne, kazne i samo kazne, a onda čitamo online o stresu.
    (XXL, 14. novembar 2019 21:47)

    # Link komentara

  16. Da bi bilo reda, moraju za to da postoje uslovi, pre svega standardi gradnje i urbanizma moraju da budu na najvišem nivou. A da li su na tom nivou? Nisu ni blizu. Pa sada još treba da sedimo u našim stanovima i ćutimo...
    (Aha, 14. novembar 2019 21:44)

    # Link komentara

  17. Lepo.A mi sto živimo u kućama ima da ogluvimo i poludimo.Kučići,kosacice,busilice,čekići....Dan i noć,svaki dan!!!
    (Komšija, 14. novembar 2019 21:43)

    # Link komentara

  18. znaci ovako odem u posle 22.00h na nuzdu pustim vodu komsi smeta buka zbog lose zvucne izolacije koje "investitori" ne ugradjuju i on me druka i ja platim kaznu ... lepo Boga mi ...
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (šuvaklija, 14. novembar 2019 20:18)


    ---
    Pa to je vec teski ... i ako nemas srecu pa ti neko takav bude komsija moguce je.

    Ali zato treba svakog oderati za neke ocigledne prekrsaje ,na primer komsija ti drzi svoje biciklo u stanu a ti svoje drzis po sred hodinka konstantno i ometas siguran prolaz ,sta ako malo dete slucajno obori biciklo na sebe , znaci kazna i to debela.
    Drugo ako svojoj deci u jedenast sati noci dozvolis da se bukvalno igraju u hodniku jel ti je stan premali i dosli ti gosti slicnih nazadnih i prostih manira pa i njihova deca su na hodniku i galame i prve buku dok se svi vi u stanu takodje glasno kikocete i baljezgate ko da ste na sred njive, itd itd.
    Za takve slucajve kazne treba povecati MAKSMALNO,a takodje i odmah prijavljivati tako reci saseci u korenu momentalno...
    (Nazalost pojednice samo debela novcana kazna moze dovesti u red,shvatite to sto pre to bolje..., 14. novembar 2019 21:29)

    # Link komentara

  19. A šta je sa đubretarima?
    Još važnije: nerešeni parkinzi, prljavi i zapušteni parkovi, razvaljeni trotari, đubre na sve strane...
    (Draganče, 14. novembar 2019 21:24)

    # Link komentara

  20. preko puta moje zgrade u samom centru grada je prosle godine vlasnik lokala postavio nekoliko igracaka za decu na kojima se ona mogu ljuljati itd. naravno, svaka od njih ima nekoliko dugmica koja kada se pritisnu emituju odredjeni zvuk ili pesmicu kako bi deci bilo primamljivije. sve je to u redu, i razumem donekle. ali ne razumem zasto glupava masinerija ima tajmer da se ukljucuje tacno u 7 sati ujutro odredjenom pesmicom i da onda u toku dana na svakih 5 minuta pusta tu pesmicu?! a da stvar bude bolja, od kada smo presli na novo vreme pre par nedelja, ona se ukljucuje u 6 sati ujutro i logicno uvek me probudi pre alarma za posao... znatno ranije pre alarma za posao...
    isao sam da opomenem radnice koje rade u lokalu, al dal njih nije briga, ili gazdu lokala da nesto promeni, ne znam. sigurno im ne bi bilo svejedno da oni imaju tu skalameriju pored kuce i da im bombarduje mozak ceo dan sa sve pesmicom za dobro jutro!
    kako se odbraniti od ovog nacina remecenja javnog mira?
    (Mike, 14. novembar 2019 21:17)

    # Link komentara

  21. Samo neke gluposti. Cuj puste vodu. Ko hoce mir i tisini ima brda koliko hoces pa neka se odalji od naselja. Ne mozes ziveti u centru grada i ocekivati da ljudi hodaju na prstima da bi ti spavao. Pa cak ni ukucani
    (Malisa, 14. novembar 2019 21:15)

    # Link komentara

  22. Uh sta cu da im radim. Mislim komsijama koje ne volim. Nek su i na drugoj vertikali sta to mene briga? Cekaj a kako ce komunalac da utvrdi da je pustio vodu posle 22h? Pa mi nemamo pojedinacne vodomere za svaki stan. A i gde ima morao bi da zna podatke od pre pustanja vode da bi znao da li je pustao vodu posle 22h. A cak i tad nema wc solja svoj vodomer. A sta ako kaze da nije on pustao? Kod mene kad neko izvodi radove svi misle da je onaj iznad njega. Ja sam na drugom a mislio sam skoro da lupa komsija iznad. Kad ono radovi na 7 spratu. I ko tu da zna ko je povukao vodu?
    (Za Maskirani Osvetnik, 14. novembar 2019 20:50)

    # Link komentara

  23. Sve je to lepo ali šta ćemo sa bukom koja dopire iz grada? Ako smeta povlacenje vode u wc meni isto tako smeta muzika koja dopire iz obližnjih kafana, saobracaj itd. Za to nas bas briga, bitno je uvesti kazne tamo gde mogu da se uzmu pare. Letos zovem policiju zbog buke u 2 ujutro radnim danom koja dolazi sa obližnjih bazena ali džaba, to ih ne zanima.
    Ako je proslava prijavljena onda je sve u redu ;)
    (Buka u modi, 14. novembar 2019 20:36)

    # Link komentara

  24. Podrzava svako normalan!Resiti i galamu u naseljenim mestima,ispred zgrade u vreme odmora,narocito nocu!
    (DR, 14. novembar 2019 20:30)

    # Link komentara

  25. Dakle, ako pustis muziku u stanu sledi kazna.
    A ako kafic u zgradi ili u blizini zgrade ima ozvucenje na ulici to nema veze, to moze.
    Moze i ispaljivanje vatrometa na privatnim veseljima u ponoć. Bez obzira što su 100-300 metara daleko od prvih zgrada, rakete se rasprskavaju na 50-100 metara u vazduhu i sasvim solidno se čuju u široj okolini.
    To sve dakle može... i sada a i u ubuduće.
    (gradjanin, 14. novembar 2019 20:30)

    # Link komentara

  26. -E, tako.
    reče namćor iz neposredne blizine.
    (crinius, 14. novembar 2019 20:22)

    # Link komentara

  27. Ovde nedostaje: Svi cinkaroši uz prijavu protiv komšije, da obavezno prilože dokaze da oni tj ti cinkaroši redovno izmiruju porez, da redovno plaćaju komunalije i struju, telefon.
    (rada, 14. novembar 2019 20:19)

    # Link komentara

  28. nike samo buka problem. skupljanje djubreta po podrumima isto treba da se resi. niste znali? sta jos ima da vidimo? ili jedan problem svake desete godine..
    (biki, 14. novembar 2019 20:18)

    # Link komentara

  29. znaci ovako odem u posle 22.00h na nuzdu pustim vodu komsi smeta buka zbog lose zvucne izolacije koje "investitori" ne ugradjuju i on me druka i ja platim kaznu ... lepo Boga mi ...
    (šuvaklija, 14. novembar 2019 20:18)

    # Link komentara

  30. Pozdravljam, pogotovo zbog majstora koji papreno naplaćuju a dolaze da buše i čukaju kada hoće jer im se može ( prihvate 5 poslova u isto vrrme ) bez poštovanja tudjeg vremena...e sada će to da košta, ja sam ih tolerisao zbog komšije a više neću...
    (Dr Nikola, 14. novembar 2019 20:17)

    # Link komentara

  31. da su se trudili, ne bi mogli da donesu gluplju odluku
    (novak, 14. novembar 2019 20:09)

    # Link komentara

  32. Tako je, udri, stezi, preti, hapsi... Glup zakon, donesen od strane istih. Elem, komunalac moze da napise kaznu SAMO AKO VAS UHVATI NA DELU, tj samo ako on cuje buku a ne ako vas prijavi tamo neko jer tamo neki komsija moze da vas prijavljuje bez razloga svake nedelje a vi ne pravite buku i sta onda? Kao sto ni policajac ne moze da vas kazni ako je neko rekao da ste presli ulicu na crveno.
    (peperoni, 14. novembar 2019 19:48)

    # Link komentara

  33. U manjim mestima ne vaze jos nikakva pravila,neke zgrade imaju predsednika zgrade ostale nemaju nista,prljavi hodnici,oronula fasada,krov dotrajao,blagi uzas...klepati kazne kad vec ne moze drugacije...
    (lifeisgood, 14. novembar 2019 19:45)

    # Link komentara