- Komentari -
  1. Samo da prijavim da sistem lansiranja interkontinentalnih raketa sa železničke kompozicije nije ništa novo. Sistem RT-23 (SS-24) je bio operativan još negde pred kraj osamdesetih godina prošlog veka.
    (Unke, 22. jul 2019 07:38)

    # Link komentara

  2. Nekako im je mehanika oduvek isla bolje od elektronike.
    I dan danas su im neka resenja motora raketa najbolja na svetu.
    Ali, poslovican nedostatak novca, izolovanost, ksenofobija, zatucanost, kao i cinjenica da je informatika vrh svega, a ne "cekic i nakovanj", neminovno impliciraju ozbiljnu rusku inferiornost u svim segmentima.
    U industriji borbenih aviona su odavno izgubili bitku. Taj famozni PAK FA nisu u stanju da proizvedu ni za sopstvene potrebe. Civilne vazduhoplove da ni ne spominjem.
    Rusiju "cuva" arsenal nuklearnog oruzja iz vremena sssr, zastarelog ali veoma opasnog globalno uzev.
    U smislu nekih pretenzija dalje od svoga dvorista-o tome nema ni razgovora. Mogu da cackaju mecku samo tamo gde SAD (i Kina!) nisu preterano zainteresovani i to je to.
    Sa druge strane, niko normalan ne bi napao Rusiju, ali daleko od toga da su sila broj 1. Ni blizu.
    (White Power, 22. jul 2019 07:37)

    # Link komentara

  3. Jedino u čemu Rusija dominira nad Amerikom je propaganda.
    Sve ostalo je za sprdnju.
    (Miloš, 21. jul 2019 23:28)

    # Link komentara

  4. Zaboravih da dodam i rakete Oniks, protivbrodske obalske sisteme Bastion i Bal, desantne brodove tipa Ivan Gren i minolovce klase Aleksandrit.
    (Marko, 21. jul 2019 23:08)

    # Link komentara

  5. Ово за самоходну хаубицу "Коалиција СВ" једноставно није тачно.Не производи се варијанта са 2 цеви,јер би при брзини од 7 зрна у минути(све руске самоходне
    хаубице имају аутоматско пуњњење),"Коалиција СВ" испалила борбени комплет за мање од 3 минута.У наоружање је ушла једноцевна варијанта 152 мм.
    (артиљерац, 21. jul 2019 21:25)

    # Link komentara

  6. Ne smes nista kontra Rusije, ili da kritikujes. Domace kvazi patriJote te napune minusevima. Al tako je kad citas informer i gledas pink.
     (Ivan NG, 21. jul 2019 20:49)

    # Link komentara

  7. Ok je da si zapadno orijentisan, ali ostrašćen i da omalovažavaš narod koji je doprineo čovečanstvu u svakoj sferi nauke malo je priprosto. A šta su sve izumeli možemo drugom prilikom pa bih da se vratim na temu.
    Ti kao da si prespavao 2018 godinu kada je Rusija predstavila nakon opsežnog testiranja tri svoja oružja koja po svojoj moći koja komotno mogu da izazovu kataklizmu biblijkskih razmera. U pitanju su Sarmat, Posejdon i Avangard.
    (Goran, 21. jul 2019 20:06)

    # Link komentara

  8. Tvrdnja da rusija nema novog naoružanja, ozbiljna je isto kao tvrdnja da je nebo crveno.
     (Drmežni Filjota, 21. jul 2019 20:04)

    # Link komentara

  9. Najveći deo američkog budžeta ide na beskrajne obuke osoblja da koriste komplikovane sisteme. Ako bi komandant Patriot baterije dobio grip niko ne bi znao šta da pritisne. Ako bi monter na nosaču aviona izgubio user manual niko ne bi znao gde se uključuju sajle za sletanje. Uglavnom beskorisna gvožđurija, osim ako ratuju sa nekom banana zemljom.
    (Jaša, 21. jul 2019 20:03)

    # Link komentara

  10. @Mare
    Su-35 je avion 4+ generacije, modernija varijanta aviona Su-27. Projekat Su-35 potice jos iz SSSR-a. Dakle, ima itekako slicnosti sa Su-27.
    Rusija nista novo nije proizvela od raspada SSSR-a. 99.9% ruskog naoruzanja cine sovjetska oruzja koja nisu modernizovana decenijama i koja su zastarela. Kakve bre ruske podmornice, znas li ti koliko je veca i mocnija americka mornarica!? Pa americka MORNARICA ima vise aviona od citave Rusije? Lepo je komandant Balticke flote objasnio kako bi prosle ruske podmornice u slucaju sukoba s americkom Mornaricom (ni dan ne bi trajale).
    Ruski PVO sistemi sluze za podsmeh od kada se Izraael sprda s njima u Siriji. Rusija ima jedan jedini nosac aviona, sovjetski na dizel pogon.
    O brodovima da ne pricamo. Dok SAD i NATO sile uveliko grade brodove najnovije generacije, sa STELT karakteristikama, najmodernijim oruzjem itd, Rusi i dalje prave brodove kao pre 50-60 godina. Da li znas da danas Norveska, Turska ili npr. Holandija imaju vise aviona 5 generacije nego Rusija? I onda ti pocnes da pricas o nekom oruzju “bez premca”, a CINJENICA je da nijedan avion ruske proizvodnje nije uspeo da bori avion americke prizvodnje vec skoro 40 godina! Zemlje sa ruskim PVO sistemima i gomilom ruskog oruzja nista nisu uspele protiv zapadnih aviona i oruzja (Sirija vs Izrael, Irak vs Iran, Irak vs USA, Egipat vs Izrael, Egipat vs Irak...).
    (auu, 21. jul 2019 19:50)

    # Link komentara

  11. Jugoslavija je potrosila milijarde za kojekakva podzemna sklonista.
    Najveci dio od 22 milijarde niko ne zna gdje su otisle.
    (Cvrle, 21. jul 2019 19:29)

    # Link komentara

  12. (kme, 21. jul 2019 17:21)

    Sta si ti sve ovde promasio, sacuvaj me Boze. Su-35 osim izgleda nema nista slicno sa Su-27, pocevsi od motora pa do elektronike i naoruzanja. Rusi imaju mnogo toga novog, od brodova, tenkova, aviona, interkontinentalnih raketa koje su bez premca, pvo sistema koji su takodje bez premca, pa do onog mozda i najbitnijeg, podmornica, kako klasicnih tako i klase Borei koja je naoruzana raketama tipa Bulava, i sve se ovo proizvodi dok ja pisem ovaj komentar. Koliko su stare americke nuklearne podmornice, tenkovi, interkontinentalne rakete? Sve je to iz 20. veka.
     (Mare, 21. jul 2019 19:11)

    # Link komentara

  13. @kme Odvratila agresora od Venecuele,isterala iste iz Sirije,pridobila jednu od najvećih NATO drzava na svoju stranu sa tim istim "zastarelim" naoružanjem..msm da si ostao zarobljen u 90im godinama
    (Dzonii, 21. jul 2019 19:07)

    # Link komentara

  14. @kme

    bitno je samo kakve rakete imas i kakve bojeve gave nose. Sve ostalno je nevažno.
    Rusi imaju najbolju raketnu tehnologiju i dovoljan broj nuklearbih bojevih glava.
    Ostalo je sve prestiž.
     (Alekandar, 21. jul 2019 18:57)

    # Link komentara

  15. Rusija nista novo nije proizvela jos od raspada SSSR-a. Njen najmoderniji avion je sovjetski Su-27, odnosno njegova verzija Su-35, koje Rusija ima jedva 100 komada, ni pola operativnih. Tenkovi, sve sovjetski, osim nekoliko DESETINA Armata. O helikopterima da ne pricamo. Jedan jedini nosac aviona, prastari sovjetski “Kuznjecov”. Rusija nema ni znanje ni novac da proizvede bilo sta sto je na nivou zapada. Ali zato ima propagandu, pa osporava sve zapadno. Rusija je u odnosu na SAD i NATO obican vojni patuljak. SAD imaju 14 000 vojnih letelica, Rusija 3 000 prastarih sovjetskih. O vojnom budzetu ne vredi ni pricati.
    (kme, 21. jul 2019 17:21)

    # Link komentara