- Komentari -

Udarničko punjenje budžeta

Tačno je da najznačajniji deo dažbina koje carinska služba naplaćuje potiče od PDV-a i akciza pri uvozu robe. To je potpuno logično kada se zna da naplata carinskih dažbina doživljava „pad“ poslednjih godina, kao posledicu liberalizacije carinskih stopa. To znači da se u procesu približavanja EU prostor za naplatu carinskih dažbina sve više smanjuje

Izvor: Nova ekonomija
Pošaljite komentar
  1. Znaci za izvoz i uvoz struje privatnim kompanijama i pojedincima koji vladaju u trgovini strujom je ukinut PDV dok se nama potrosacima on naplacuje na sve stavke racuna.

    Isto tako je i kod carine na uzov robe. Vi naplacujete carinu na postarinu a PDV i na carinu i na postarinu. Pa gde to ima?
    (Nikola, 14. avgust 2018 13:23)

    # Link komentara

  2. Odlična prilika da se postavi pitanje do kada će se PDV plaćati prilikom uvoza robe, a ne prilikom prodaje robe?
    Mi smo jedna od retkih država koja svoju nesposobnost prebija preko leđa firmi. Uvedite poluge kontrole protiv utaje poreza i rasteretite malo poslovanje.
    Mislim da ne postoji nijedna država u Evropi gde se porez plaća unapred.
    Šta ako ta roba propadne u magacinu ili se zbog nekog drugog razloga ne proda? Gde je onda zarada koju trebate oporezovati? Gde je ta famozna dodatna vrednost? Hm... tako je to kada se diletanti igraju države.
    (Nekome država majka a nekome maćeha, 6. avgust 2018 15:15)

    # Link komentara

  3. Ček, jel se to hvalimo koliko nam raste uvoz?! ?
    (bolero, 15. jul 2018 09:12)

    # Link komentara