1. Mlade ljude jednostavno vuce da se vrate na ognjiste pradedova. Moj prijatelj obnavlja kucu, koju je jedva pronasao kad je otisao prvi put. Zaraslu u siprazje, polu srusenog krova, sa drvetom koje je niklo u sred kuce, pokradenih prozora i pocupanih kablova iz zidova, pokradenih sanitarija, slavina... Domace zivotinje su krda divljih svinja.
    Jedini Hrvat u krugu od 50km drzi kafanu u obliznjem mestu, ostalo su Srbi povratnici.
    I sta su Hrvati postigli proterivanjem Srba? Opljackali i ostavili pustos na prostorima koji im ne trebaju jer tu nema ko da se nastani, i ovako im omladina pobeze po belom svetu.
    Strasno je sta su nam uradile strane sile zarad cilja da uniste jednu Jugoslaviju mocnu drzavu koja im je smetala i ekonomski i vojno i u sportu....
    Zdusno su pomogle da medjusobno povadimo oci, a ocigledno isto to rade sada u Ukrajini.
    (Puz, 7. avgust 2022 08:57)

    # Link komentara

  2. Lepo od BBC-a što spomenu ali nije 200000 hiljada već 250000 proterano i pobijeno iz svojih domova pod zaštitom UN-a.
    Mislim napustilo, malo je glupo jel da.
    (kornar, 7. avgust 2022 08:56)

    # Link komentara

  3. Hrvatska nije zemlja predaka izbeglih ljudi kako ste napisali, to je Austrija i Austro-Ugraska, mi smo ziveli u toj drzavi a nikada u Hrvatskoj, Hrvatska je nastala 1992. godine kad je priznata od vecine zemalja UN.
    (seljadin, 6. avgust 2022 10:07)

    # Link komentara

  4. Odličan članak. Realan.
    (Veki, 6. avgust 2022 09:02)

    # Link komentara

  5. Nisu “napustili” nego su proterani i etnicki očišćeni. Kakav je ovo otrov i propaganda.
    Sramota da se tako piše. Semantika je više nego važna. Sledeći BBC članak će da bude o “ranom pristupu” a ne pedofiliji Dzimija Savila.
    (ddt011 ne veruje, 5. avgust 2022 21:33)

    # Link komentara

  6. zanimljive priče i žao mi je tih nevinlh ljudi..rat je zlo i svi stradaju u njemu..kao vrlo mlad i nas je rat zadesio i ne bi to poželio nikom..avione..granate..
    (jug more, 5. avgust 2022 13:04)

    # Link komentara