1. Pa majmune, rio tinto je privatna firma, njima se ne mora prodati ništa ako nećeš, država ništa ne kupuje
    (nikola simić, 5. decembar 2021 19:56)

    # Link komentara

  2. Izgleda da je progurana mogućnost exp.zbog stranih investicija. Nije to loše ukoliko inv. nije zagadjivač koji će ugroziti sve živo. E to ako je tako, onda je potpuno loše. Drugo, bio sam svedok ex.zemljišta zbog izgradnje puteva, da vam kažem, svi su prošli odlično! Prosto žalim što mi država ne uze dedovinu!!!! Ali, to niko neće reći, jer smo p.
    (Gišonja, 28. novembar 2021 13:24)

    # Link komentara

  3. Tendenciozno, jer ne pominjete mana, a to je da dok god Vlada može da proglasi stranu investiciju javnim interesom, do tada postoji mogućnost zloupotrebljavaju ovog zakona, zbog korupcije na najvišem nivou, za koju je optužen Rio Tinto, pa sto bi Srbija bila iuzetak, osim ako mozda u Srbiji ne volimo pare :)
    (ahaha, 28. novembar 2021 00:06)

    # Link komentara

  4. Nekoliko pravila o eksproprijaciji :

    1. Pročitajte, Čitajte šta vam daju da potpišete, ne verujte u objašnjenja i priče činovnika opština koje vam se govore i na kraju vam kažu potpišite dole !

    2. Pročitajte Proverite da li dobijate rešenje o eksproprijaciji spojeno sa rešenjem o preparcelaciji parcele ( to vam je kada parcelu br.22 dele na 3 dela koji se zovu 22/1, 22/2, 22/3) i onda u rešenju uzmu u eksproprijaciju samo 22/2, a vama ostane parcela bez prilaza ili deo parcele koji je neupotrebljiv.

    3. Pročitajte da li u dobijenom rešenju piše po kojoj ceni se vama ekspropriše parcela ?

    4. Pročitajte.

    5. Rešenje možete potpisati i staviti( dopisati rukom čitko na svakom primerku ) pored potpisa : ,,sa ovim rešenjem nisam saglasan"

    6. Sa takvim rešenjem možete angažovati advokata.

    7. Obratite pažnju na tržišnu i katalošku vrednost to će vam advokat objasniti već stručnije.

    8. ili Pročitajte rešenje i ako vam se sviđa šta u njemu piše vi dajte saglasnost.

    Izbor je na vama i samo na vama ali vas molim još jednom čitajte šta potpisujete.
    (Profesor Dušan, 27. novembar 2021 16:02)

    # Link komentara

  5. Eksproprijacija u javnom interesu je u redu. Primer ovoga je auto put koji i posle izgradnje ostaje javno odnosno državno vlasništvo. Eksproprijacija u interesu privatnih kompanija koja se ovim omogućava nikako nije u redu. Danas pričamo o rudniku litijuma a sutra će komšija automehaničar da traži da moja kuća bude predmet eksproprijacije jer je u interesu grada da on ima parking pored radionice a ja mogu da živim gde hoću. Ili fabrika traži okolno zemljište za novu halu pa namerila baš na moju kuću . Država ovakvim zakonom otvara čitavo novo polje za mahinacije i lično mislim da im to i jeste cilj. Ako niste primetili svi zakoni doneti u poslednjih 20 godina smanjivali su prava građana a ni jednim prava nisu uvećana. Toliko o zakonima donetim u vreme demokratije naspram zakona donetim u vreme čak i onakvog socijalizma.
    (Rob Sinji, 25. novembar 2021 11:47)

    # Link komentara

  6. Prvo treba vratiti oduzete kuće i imanja predratnim vlasnicima, jer je to nacionalni interes, a ne da se daju naknade iz budžeta.
    (Pera Srbin, 24. novembar 2021 18:38)

    # Link komentara

  7. Ako se drzavi svida moja kuca,uzimaju je kao sto su mnogima posle drugog svetskog rata uzeli.Super,bas super,nemam reci.
    (ja, 23. novembar 2021 15:56)

    # Link komentara