1. Prirodno se postavlja pitanje zašto je autorima mjuzikla predstava u Beogradu najdraža od svih koje su vidjeli. Odgovor je jednostavan, igrana je u gradu u kome se sloboda cijenila iznad svega. Uz svo poštovanje prema velikim bitkama Prvog rata, odbrana Beograda 1915' je zadivila i neprijatelje, tako da se komadant austrijske vojske poklonio spomeniku komadanta grada, što predstavlja največu vojnu počast i priznanje. Hipi pokret, kao ideološko-umjetnički, ima svoju genezu od početka XX stoljeć i Pikasove ljubičaste faze, preko stvaralaštva izgubljene generacije, pupoljka koji je rastvetao u SF, a mjuzikl Kosa je vrhunac umjetničke forme tog pokreta. Izmedju dva rata paviljon Cvjeta Zuzorić, koji je ponekad prelazio u dekadenciju, bio je stjecište ženskog liberalizma, koji ni po ćemu nije zaostajao za Parizom i Berlinom Tomasa Mana. Prije neki dan razrješili smo da je erotika kultura i umjetnost. Kulturno blago Beogrda je erotsi govor Beogradjanki. Kosa je mjuzikl o univerzalnoj slobodi i slamanju rasnih i svih drugih granica. Po mom skromnom mišljenju Beograd je svoj duh i univerzalno poimanje slobode i jednakosti, najviše izkazao kada se narod spontano okupio nakon ubojstva Patrisa Lumumbe. Duh Beograda najviše odgovara duhu mjuzikla i zato je to najbolje izvodjenje mjuzikla na svijetu.
    (Dex Dejvid, 23. februar 2020 08:47)

    # Link komentara

  2. A ja nisam imao gramofon i plocu pa sam pocetkom 80ih citav film snimio na kasetofon, ekipa i ja smo sve dijaloge znali napamet.
    (Zoran z, 22. februar 2020 19:09)

    # Link komentara

  3. "Kosa" je bila te 1969, kad sam ja bio vec na drugoj godini arhitekture, bila simbol slobodnih shvatanja i prava na razlicitost. Vec tada sam imao veliku kosu i slusao o pretstavi na autostop putovanjima po Evropi, a "kosa" se neverovatno uklopila u stanje u Jugoslaviji koja se u to vreme otvarala prema svetu i prihvatala slobodumne ideje. Sve smo to izgubili, nazalost, sa raspadom Jugoslavije.
    (aleksandar janicijevic, 22. februar 2020 15:51)

    # Link komentara

  4. Top prica.Bas bih volio da imam mogucnost, da ovo pogledam.To vjerujem vecina misli.
    (bl, 22. februar 2020 15:17)

    # Link komentara

  5. Sjajan tekst, hvala 92...
    (Delije Čikago, 22. februar 2020 13:17)

    # Link komentara

  6. Samo ću reći da sam 1. februara 2020-e navršio 66 godina i da sam srećan što odrastah pod tim suncem i cvećem u k o s i, i što ostadoh detetom i sada.
    (Moca NS, 22. februar 2020 13:11)

    # Link komentara

  7. Legendarna je bila ta prva Kosa kod nas. Na premijeri bio Tito, a Prele i ostali se okrenuli ka njemu i pevali: Daj nam sunca...
    (Randy Marsh, 22. februar 2020 10:59)

    # Link komentara