BBC na srpskom - B92

Kraljevska porodica i Netfliks: "Sve je to prljava igra", kaže princ Hari u dokumentarcu

Princ Hari opisuje "bol i patnju žena koje se udaju u kraljevskoj porodici" u novom trejleru za dokumentarni film na Netfliksu.

Izvor: BBC
Podeli
Netflix
Netflix

Princ Hari govori o "curenju i... podmetanju priča" kao delu "prljave igre" u novom trejleru za dokumentarnu seriju o njemu i Megan Markl na Netfliksu za koju se pretpostavlja da će podići mnogo prašine.

Govorio je o "bolu i patnji žena koje se udaju za članove kraljevske porodice" očigledno aludirajući na iskustva njegove žene Megan i majke, princeze Dajane.

U trejleru je govoio i o rasizmu i o iskustvima njega i Megan u tom smislu: "Reč je o mržnji, o rasi".

Dokumentarna serija o ovom paru ima šest delova, prvi će biti emitovan u četvrtak, a još tri će biti dostupna od 15. decembra.

Najnoviji trejler otkriva niz žestokih komentara, na osnovu kojih se može pretpostaviti da u kraljevskoj porodici neće biti pomirenja.

"Tinjao je rat protiv Megan jer je to odgovaralo drugim ljudima", kaže Hari.



Trejler za šestodelnu seriju predstavlja priču o zategnutom odnosu para sa drugim članovima kraljevske porodice, medijima i javnošću, koja se završila preseljenjem princa Harija i Megan u Ameriku.

U najavi dokumentarnog serijala prikazana je topla dobrodošlica javnosti za Megan koju su videli kao "kraljevsku rok zvezdu".

Ipak, "sve se menja", navodi se u trejleru, a Harija i Megan podrivaju "zbog mržnje i rase".

U trejleru se povezuje Meganino iskustvo sa pritiskom sa kojim se suočila i princeza Dajana i medijskom pažnjom koja je okružuje.

Megan kaže: "Shvatila sam da me nikada neće zaštititi", a princ Hari na kraju dodaje: "Znamo celu istinu".

U trejleru su prikazane fotografije članova kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate, a iz pozadine se čuje komentar princa Harija:

"Postoji hijerarhija porodice. Znate da curi, ali ima i podmetanja priča."

Princu Hariju i Megan, koji su se odrekli prava kao članova kraljevske porodice, nije bilo dozvoljeno da izađu na balkon tokom obeležavanja platinastog jubileja pokojne kraljice Elizabete.

Prošle nedelje je objavljen tizer za sezonu u isto vreme kada je brat princa Harija Vilijam, princ od Velsa, boravo u SAD sa suprugom Kejt Midlton kako bi uručio ekološku nagradu Ertšot.

Već prvi trejler, objavljen prošle nedelje, izazvao je mnogo komentara o izboru slike Kejte, princeze od Velsa, čije je lice skamenjeno i hladno, a i u ovom najnovijem tizeru izbor fotografije supruge princa Vilijama nekima se nije dopao, jer je na njoj stroga.

Dokumentarni film nudi uvid u ono što par opisuje kao sopstvenu priču o tome zašto su se povukli iz kraljevskih dužnosti, navodi se u najavi serijala.

Princ Hari i Megan formalno su se povukli iz kraljevske porodice u martu 2020.

Godinu dana kasnije, tokom intervjua sa Oprom Vinfi, američkom voditeljkom tok šoua, Megan je izjavila da život u kraljevskoj porodici ponekad postao toliko težak da "više nije želela da bude živa".

Trejler za predstojeći dokumentarac objavljen je posle rasističkog incidenta u Bakingemskoj palati.

Lejdi Suzan Hasi, kuma princa Vilijama i dvorska dama pokojne kraljice Elizabete Druge, povukla se sa počasnih dužnosti prošle nedelje, posle izjave Ngozi Fulani, osnivačice dobrotvorne organizacije Sista Spejs, da ju je više puta pitala odakle je "zaista" došla.

Portparol princa Vilijama rekao je posle incidenta da je "rasizam neprihvatljiv".

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

©BBC na srpskom - B92
strana 1 od 181 idi na stranu