Stižu dva nova Teslina modela: Mask cilja godišnju proizvodnju od 5 miliona vozila

Teslina godišnja skupština akcionara 2023. uključivala je važnu najavu za buduće proizvode, iako sa ograničenim detaljima.

Podeli
Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Ukratko, Ilon Mask je najavio dva nova EV za koja predviđa da bi se zajedno mogli prodati u više od 5 miliona jedinica godišnje.

Izvršni direktor Tesle bio je škrt u vezi sa detaljima o dva neimenovana električna vozila, jer bi više voleo da ih iznese kada za to dođe vreme, odnosno kada se organizuje zvanična prezentacija.

"Želim samo da naglasim da mi zapravo pravimo novi proizvod, zapravo dizajniramo potpuno novi proizvod", kazao je Mask, dodajući da "postoje dva nova proizvoda koja će izazvati veliko uzbuđenje".

Foto: Evo2Drive/Shutterstock
Foto: Evo2Drive/Shutterstock

Izvršni direktor Tesle izneo je neke smele tvrdnje, rekavši da su "i dizajn proizvoda i proizvodne tehnike daleko ispred konkurencije u industriji", stvarajući velika očekivanja od akcionara.

On je takođe predvideo da će samo ta dva nova vozila doneti kombinovanu prodaju od "preko 5 miliona jedinica godišnje", iako se ogradio da je to samo njegova pretpostavka i u šali dodao da ga "ne tuže" ako se ne ostvari.

Musk nije razjasnio da li su ti "proizvodi" možda ranije najavljeni redizajn za Model 3 (Project Highland) i Model Y (Project Juniper) za koje se očekuje da će ući u proizvodnju na jesen 2023. i krajem 2024. godine.

U prilog tome ide i podatak da se tokom njegovog izlaganja na ekranu pojavio jedan zatamnjeni "tizer" siluete vozila koje je veoma slično Teslinom Modelu Y, što umanjuje verovatnoću da je reč o potpuno novom, manjem električnom automobilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu