Rusi pronašli zamenu za Škodu i Volkswagen: Voziće iranske automobile

Privatni dileri počeli su prodaju limuzine Khodro Tara u Rusiji.

Podeli
Foto: Khodro promo
Foto: Khodro promo

Ranije je objavljeno da će iranski brend zvanično ući na rusko tržište u prvom kvartalu 2023. Iran Khodro Tara limuzina je opremljena 1.6-litarskim benzinskim motorom sa 113 KS i automatskim menjačem, dok je pogon na prednje točkove.

Osnovna oprema modela uključuje vazdušne jastuke za vozača i suvozača, tempomat, klima-uređaj, zadnje parking senzore, multimedijalni sistem, alu felne, piše Autostat.ru.

Iranska limuzina Iran Khodro Tara je konvertovana verzija modela Peugeot 301. Dužina automobila je 4519 mm, širina 1953 mm, a visina 1466 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 640 litara.

Prema rečima Denisa Migala, generalnog direktora kompanije Fresh Auto , zbog optimalne cene, automobili marke Iran Khodro mogu zameniti ne samo evropske modele koji se više ne isporučuju na rusko tržište (Škoda Rapid, Volkswagen Polo), već i potisnuti korejske automobile kao što su Hyundai Solaris i Kia Rio u sedan verzijama.

Andrej Olkhovski, generalni direktor grupe kompanija Avtodom, kaže da će oni postati i očigledan konkurent domaćem AvtoVAZ-u koji proizvodi Lade, i po ceni i po karakteristikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu