Ford je već napravio 150.000 električnih Mustanga

Ford uživa veliku popularnost kada je reč o električnim vozilima u Sjedinjenim Državama – samo u oktobru isporučen je 6.261 primerak, što predstavlja povećanje od 120 odsto u odnosu na oktobar 2021.

Podeli
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Značajan deo tog rasta dolazi zahvaljujući modelu Mustang Mach-E, koji je upravo dostigao važnu proizvodnu prekretnicu. Sa fabričke trake sišao je 150.000. električni krosover, dok Ford nastavlja da širi tržišta na kojima se nudi ovaj automobil.

Masovna proizvodnja Mustanga Mach-E počela je 2020. godine, a od oktobra 2021. električni krosover se osim u SAD proizvodi i u Fordovoj fabrici u Čongkingu, u Kini.

Za 2023. ovaj model biće dostupan kupcima u ukupno 37 zemalja širom sveta, u odnosu na 22 kada je vozilo tek pušteno u prodaju pre dve godine.

Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

"Kada smo stavili amblem ponija na ovaj Mustang, znali smo da će biti skeptika. Ono što tada nismo baš znali je koliko će ovaj automobil postati popularan. Volim da vidim Mustang Mach-E na putu i ​​razgovaram sa kupcima, a viđam ih sve više i više", komentariše Daren Palmer iz Forda.

Neka od najnovijih tržišta na kojima se Mustang Mach-E pojavio su Novi Zeland, Brazil i Argentina, koji su svi deo Fordove šire strategije dostizanja godišnje proizvodnje električnih automobila od 600.000 jedinica do kraja 2023.

Do 2026. proizvođač želi da počne proizvodnju više od 2 miliona električnih vozila svake godine.

Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu