Mališani će se obradovati: Tesla predstavio električni Cyberquad za decu FOTO/VIDEO

Cena ovog vozila je 1.900 dolara, a na isporuku se čeka do 4 sedmice.

Podeli
Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Tesla je odložio lansiranje Cybertrucka za 2022. godinu, ali je ranije najavljeni Cyberquad stigao po rasporedu - iako u malo drugačijem obliku nego što je prvobitno planirano.

Prvi put prikazan na premijeri Cybertrucka 2019. godine, Cyberquad je električni ATV dizajniran da stane u teretni deo Teslinog električnog kamioneta.

Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Nakon prvih najava, Ilon Mask je rekao da će Cyberquad stići na tržište otprilike u isto vreme kada i Cybertruck, koji je trebalo da bude lansiran ove godine.

Iako Cybertruck kasni u odnosu na plan, to nije sprečilo Teslu i američku kompaniju koja se bavi proizvodnjom igračaka, Radio Flyer, da kupcima ponude Cyberquad po ceni od 1.900 dolara.

Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Vozilo ima čeličnu konstrukciju, a dizajn je inspirisan modelom Cybertruck. ATV takođe ima tapacirano sedište, podesivo ogibljenje i disk kočnice.

Elektromotor se napaja iz litijum-jonske baterije od 36 V, koja se može vaditi i koja obezbeđuje autonomiju do 24 km. To je prilično veliki radijus kretanja za jednu dečju igračku, a iz Tesle navode da se baterija može u potpunosti napuniti u roku od pet sati koristeći kućnu utičnicu.

Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Govoreći o performansama, u zavisnosti od konfiguracije vozila maksimalna brzinu iznosi 8 km/h ili 16 km/h.

Cyberquad je dizajniran za decu od osam i više godina, težine do 68 kg. S obzirom da se približava Božić, prvi kontigent je već rasprodat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu