Maserati u problemu: Moguće curenje goriva i požar na automobilu

Italijanski proizvođač objavio je poziv na vanredni servis za vozila proizvedena 2020. i 2021. kako bi rešili probleme koji mogu dovesti do curenja goriva.

Izvor: B92, Automobili.hr
Podeli
Foto: Maserati promo
Foto: Maserati promo

U Maseratiju kažu da je broj automobila uključenih u kampanju opoziva relativno mali, ali pokriva sve modele - od Ghiblija pa do supersportskog MC20.

Prema dostupnim i objavljenim dokumentima, sporni automobili - čije vlasnike proizvođač poziva da se jave u najbliži servis - imaju kućište senzora protoka goriva koje može da napukne, što dovodi do curenja goriva.

Dodaje se da ovaj problem može da smanji performanse motora, ali još je opasnije što curenje može da izazove požar na vozilu, iako se u saopštenju kompanije tvrdi da se to može desiti samo u “retkim okolnostima”.

Maserati navodi da su opozivom obuhvaćeni primerci modela Levante proizvedeni između 18. septembra 2020. i 4. oktobra 2021, dok je za Ghibli raspon datuma proizvodnje od 3. novembra 2020. do 7. juna 2021.

Sporni primerci modela Quattroporte su proizvedeni od 28. oktobra 2020. do 7. juna 2021, dok su primerci Maseratija MC20 sa potencijalnim kvarom proizvedeni od 12. juna do 29. septembra 2021. godine.

U italijanskoj kompaniji naglašavaju da je njihova reakcija bila brza - za problem su saznali 8. oktobra, već sledećeg dana su otvorili internu istragu o dobavljaču spornog dela, a 4. novembra 2021. izdato je obaveštenje o opozivu.

Inače, do ovog trenutka nije zabeležena saobraćajna nesreća, povreda ili smrtni slučaj koji bi mogli biti povezani sa navedenim problemom. Maserati će besplatno zameniti kućište senzora protoka goriva u svim spornim automobilima, a vlasnike će početi da poziva od 27. decembra 2021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu