Muke sa autom na struju: GM vlasnicima Bolta savetuje da ga parkiraju 15 m od drugih vozila

Što je sigurno - sigurno je.

Podeli
Foto: GM promo
Foto: GM promo

Ubrzo nakon što se još jedan Chevrolet Bolt naprasno zapalio, General Motors je preporučio vlasnicima ovog vozila da svoj električni automobil iz bezbednosnih razloga parkiraju najmanje 15 metara dalje od drugih vozila i objekata.

Ova preporuka dolazi nedugo nakon što je General Motors obavestio vlasnike Bolta da ne pune baterije više od 90 odsto kapaciteta, kao i da izbegavaju da se baterija automobila isprazni ispod dometa od 70 milja (oko 112 km).

Takođe im je izdato uputstvo da parkiraju vozila na otvorenom.

Foto: Cherokee County Fire And Emergency Services
Foto: Cherokee County Fire And Emergency Services

"U nastojanju da smanjimo potencijalno oštećenje objekata i vozila u blizini u retkim slučajevima potencijalnog požara, preporučujemo parkiranje na otvorenom i 15 ili više metara od drugog vozila", rekao je portparol General Motorsa, Den Flores, a prenosi Detroit njuz.

"Osim toga, i dalje insistiramo da ne ostavljate vozilo bez nadzora dok se puni, čak i ako koristite punjač na otvorenom parkingu."

Foto: GM promo
Foto: GM promo

Ova bezbednosna preporuka dolazi samo nekoliko dana nakon što se Bolt iz 2019. zapalio u garaži kuće u okrugu Čeroki u Džordžiji. Vlasnik je shvatio da se nešto dešava kada se aktivirao alarm za dim u njegovoj kući.

Kada je ušao u garažu, primetio je da dim kulja iz njegovog električnog automobila. Vatrogasne ekipe su brzo stigle na lice mesta i ugasile plamen, ali ne pre nego što je Bolt potpuno uništen.

Chevrolet je do sada povukao više od 141.000 primeraka modela Chevrolet Bolt, ali i dalje radi sa dobavljačem LG Energy Solution na utvrđivanju uzroka oštećenja baterije koje je dovelo do požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu