Stiže električni Alfa Romeo GTV

Italijanska kompanija Alfa Romeo navodno oživljava model GTV i priprema ga za elektrifikaciju.

Podeli
Render: Autocar.co.uk
Render: Autocar.co.uk

Detalji o automobili su za sada misterija jer se još uvek čeka "zeleno svetlo" za proizvodnju, ali direktor Alfe Jean-Philippe Imparato je ranije pokazao interes za oživljavanje modela GTV.

Autocar piše da postoji nekoliko prednoga, od dvovratnog coupea u retro stilu do modernog četvorovratnog coupea, a postoji mogućnost da se kupcima ponude hibridna i potpuno električna verzija.

Veće šanse ima električna verzija koja bi bila rival modelima kao što su Tesla Model 3 i BMW i4. Ne tako davno GTV ime je trebalo da bude oživljeno u formi dvovratne verzije modela Giulia, ali se od tog projekta odustalo.

Alfa je sada deo Stellantis grupe nakon što su se spojili Fiat Chrysler Automobiles i PSA Group te planira velike stvari za svoju ponudu u narednim godinama. Koristiće elektrifikovane platforme i pogone iz grupacije, a očekuju se naslednici modela Giulia i Stelvio.

Autocar piše da će budući SUV Tonale biti jedini Alfin model sa platformom koju je razvio FCA, dok će svi ostali modeli biti bazirani na jednoj od tri platforme za putničke automobile koje je razvila PSA grupacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu