Stigao je – Tesla Model S Plaid sa preko 1.000 "konja"!

Prvi primerci top verzije Tesline limuzine zaputili su se ka svojim vlasnicima.

Podeli
Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Model S Plaid je najavljen još pre nekoliko godina, a sada su počele prve isporuke ovog fantastičnog automobila.

Tim povodom je održana mala svečanost na kojoj je govorio prvi čovek kompanije, Ilon Mask.

Podsećanja radi, Model S Plaid spada u sam vrh Tesline produkcije. Automobil ima tri elektromotora i pogon na sve točkove, a Mask tvrdi da je u pitanju "najstartniji produkcijski auto današnjice".

Eelektrični pogon isporučuje 1.034 KS (761 kW) i omogućava vozilu da ubrza 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za 1,99 s, dok mu je za prelazak četvrt milje (402 matra) iz stanja mirovanja potrebno svega 9,23 s.

Maksimalna brzina deklarisana je na 322 km/h. Ipak, ova brzina je za sada moguća samo na papiru, jer je za njeno dostizanje potreban specijalan, opcioni set guma - koje još nisu ni napravljene.

Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Autonomija u vožnji procenjuje se na 628 km, a ukoliko se kupac odluči za opcioni set 21-ičnih točkova, radijus kretanja smanjuje se na 563 km.

Inače, Model S Plaid je prvobitno imao cenu od 119.990 dolara, da bi je Tesla uoči početka proizvodnje povisio za 10.000 dolara, na 129.990 dolara.

Američki proizvođač planirao je i verziju iznad ove, koja bi nosila oznaku Model S Plaid+ i koštala čak 49.990 dolara, ali se od nje odustalo u poslednjem trenutku.

Razlog je, prema rečima samog Maska, to što je "običan" Model S Plaid "toliko dobar automobil", da verzija "plus" nije potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu