Nissan Navara odlazi u istoriju

Nissan je još ranije najavio da planira da zatvori svoju fabriku u Barseloni, a to u osnovi znači da će Navara biti povučena iz prodaje. Bar u Evropi.

Podeli
Photo: Nissan
Photo: Nissan

Prema Nissanu, odluka odražava sve manje tržište pick-up vozila na Starom kontinentu, gde je prošle godine registrovano samo 116.280 prodaja. Renault Alaskan i Mercedes X klase, sestrinski modeli Navare, takođe su pravljeni u Barseloni, ali su ukinuti iz istog razloga.

"Proizvodnja Nissan Navare trenutne generacije za evropska tržišta završiće se kada se naša fabrika u Barseloni zatvori u decembru 2021. godine, a prodaja će se završiti tokom 2022. godine“, objavio je Nissan u izjavi za Automotive News.

"Ovo odražava opadajući segment kamioneta u Evropi i prelazak koji mnogi potrošači preuzimaju sa kamioneta na naš asortiman modernih i efikasnih kombija."

Nissan je imao alternativno rešenje da uvozi Navare sa Tajlanda u Evropu, mada je odbor direktora već odlučio da to ne učini.

Navara je prvi put lansirana 1985. godine, a čak je proizvođena u Grčkoj za lokalno tržište. Model iz 2004. godine i dalje se smatra veoma važnim za evropski segment kamioneta, jer ga je revolucionisao udobnijom kabinom, novim karakteristikama i prefinjenijim kvalitetom vožnje.

Mercedes je takođe pokušao da ukrade prodaju od lidera segmenta Fordovog Rangera i Toyotinog Hiluxa u Evropi sa X klasom, koja je bila usko povezana sa Navarom. Ukinuta je u maju prošle godine zbog slabe prodaje, a pratio ju je Renault Alaskan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu