Prodaje se Ford GT koji je pripadao njegovom dizajneru

Ford GT je stigao na tržište 2016. godine kao apsolutni flagship kompanije, planirano je da se proizvede svega 1.350 primeraka, a jedan od ovih retkih superautomobila je dostupan na tržištu.

SN
Podeli
Photo: Ford GT
Photo: Ford GT

Danas je nemoguće naručiti nov primerak Forda GT iako će proizvodnja trajati do 2022. godine kako bi se naručeni primerci isporučili kupcima. Jedan od već proizvedenih i isporučenih primeraka je ponovo na tržištu, a poseban je zbog toga što je bio u vlasništvu Morayja Calluma, čoveka koji potpisuje njegov dizajn.

Kada je Ford počeo da prodaje GT, primenjivao se striktan proces aplikacije kako bi se osiguralo da neko ne kupi superautomobil samo kako bi ga preprodao i profitirao. Svaki kupac je potpisao dokument kojim se obavezao da u periodu od dve godine neće prodati automobil. Međutim, sada su prvi proizvedeni primerci dostupni na tržištu "polovnih" automobila.

Callumov automobil je proizveden 2017. godine, prešao je svega 328 kilometara i praktično je nov. Kada je Callum naručio svoj automobil, odabrao je Liquid metalik crvenu boju s Re-Entry paketom unutrašnjosti. Armaturna ploča i sedišta su presvučeni bilom kožom, a kompletan automobil je u fantastičnom stanju.

Ford GT pokreće 3,5 litarski V6 EcoBoost koji isporučuje 647 KS i 746 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na zadnje točkove putem sedmostepenog automatskog menjača s duplim kvačilom.

Cena nije javno objavljena, ali GT proizveden ove godine košta najmanje 500.000 dolara. Callumov primerak bi lako mogao da premaši ovu cifru.

Photo: Ford GT
Photo: Ford GT

Photo: Ford GT
Photo: Ford GT

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu