Fiat premijera 500 3+1

Nakon prezentacije kabrioleta New 500 „la Prima“ 4. marta, i nakon toga, hečbeka 8. juna, Dan D za kompletiranje projekta New 500 je stigao. U galeriji Pinacoteca Agnelli u fabrici Lingoto u Torinu, Olivije Fransoa – predsednik brenda FIAT – otkriva celu gamu 500, koja je sada spremna za izlazak na tržište, zajedno sa modelom New 500 3+1 „la Prima“ Opening Edition, trećom „karoserijom“ modela New 500, pored kabrioleta i hečbeka.

SN
Podeli
Photo: Fiat Promo
Photo: Fiat Promo

Dobrodošli u 3+1

Kada je počeo pre dve godine, projekat New 500 je ispunio čitav FIAT sa svojom pozitivnošću, donoseći sa sobom energiju i kreativnost koja nije viđena od 1957. i 2007. godine. Ovo je omogućilo FIAT-ovim dizajnerima i inženjerima da se okrenu budućnosti bez propuštaja ijedne prilike, a istovremeno održavajući kontinuitet sa trenutnim uspehom modela 500.

Od tog trenutka, bilo je prirodno da se dizajnira automobil sa više „karoserija“, poput kabrioleta i hečbeka, ali to nije bilo sve. Kako bi ispratili evoluciju kupaca modela 500, morali smo da odemo korak dalje, da odgovorimo na promene u zahtevima kupaca koji su sazreli i čije su se navike promenile. Mlada osoba koja je izjurila na ulice grada sa svojim modelom 500 nakon posla, sada su „zaposleni mama ili tata“, koja se organizuje da odveze svoje dete ili decu do škole ujutro pre nego što ode na posao, a onda na časove plesa ili stranog jezika poslepodne, i sve uz svojih lične obaveza. Taj kupac je stoga postao porodica kojoj je potreban pristupačniji enterijer, ali koji je još uvek „kul“ onako kako samo 500 može da bude po svojoj prirodi. Tu dolazi New 500 3+1. Sasvim novi, potpuno električni, sa još jednim vratima. Ali još uvek 500.

Dizajneri iz centra Centro Stile su radili na pametnom rešenju sa identičnim dimenzijama na kabrioletu i hečbeku, ali sa malim trećim vratima sa suvozačeve strane. Kao i prvi model 500 iz 1957. godine, koji je imao vrata pričvršćena na zadnjem delu: povratak korenima modela, plodonosni je dijalog prošlosti i budućnosti. Rezultat je nova karoserija, pored hečbeka i kabrioleta, sa nepromenjenim dimenzijama i bez ijednog centimentra dodatog na otisak na zemlji.

Treća „mala vrata“ se otvaraju u suprotnom smeru, a pošto nema centralnog panela u samim vratima, to znači da možete udobnije da uskočite u automobil, lakše utovarate i istovarate velike predmete i brže i jednostavnije stavljate decu na zadnje sedište ili dečje sedište. Kada zatvorite mala vrata, ne razlikuje se od bilo kog drugog modela 500: isti stil, ista veličina. Sve ovo sa povećanjem težine od samo 30 kg, a bez efekta na upravljivost i potrošnju goriva.

Što se tiče bezbednosti, vredi pomenuti da se „mala treća vrata“ mogu otvoriti samo kada su prednja vrata već otvorena, kako bi se sprečilo da ih putnici pozadi slučajno otvore.

Sa verzijom 3+1, model 500 teži da ostane uz kupce koji su promenili svoje navike i zahteve, ali ne i svoj ukus. Za kupce koji ne žele da ostave lepotu i privlačnost koju ima model 500, New 500 3+1 je odgovor. Zahvaljujući pametnom rešenju trećih vrata, svako može da zadrži sve svoje strasti bez pravljenja kompromisa što se tiče stila, istovremeno uživajući u funkcionalnosti koju pruža New 500 3+1.

Prvobitna verzija: New 500 3+1 „la Prima“

Kao i kabriolet i hečbek, New 500 3+1 se predstavlja tokom izlaska na tržište u „la Prima“ Opening Edition verziji, koja je prepoznatljiva po stilu, ekskluzivnosti, tehnologiji i povezanosti.

Stil. Očigledno je 500, i kao takav mora da otelotvoruje stil i pažnju detaljima. Tri boje su dostupne odmah nakon izlaska na tržište:

- Rose Gold

- Glacier Blue

- Onyx Black

Ekskluzivnost. New 500 3+1 „la Prima“ karakteriše niz ekskluzivnih detalja: 100% LED prednja svetla sa „Infinity“ dizajnom, dvobojne 17-inčne felne sečene dijamantskom oštricom i sa hromiranim detaljima na prozorima i bočnim panelima. Sedišta, instrument tabla i volan u eko-koži i ekskluzivni „la Prima“ natpis na konzoli. A što se tiče komfora: prednja sedišta sa šest podešavanja, patosnice, elektrohromatski retrovizor i „drone view“ parking senzori sa pregledom od 360°.

Tehnologija. „la Prima“ je opremljena sa najnaprednijim sistemima za pomoć pri vožnji:

· Inteligentni adaptivni tempomat (iACC) i sistem za centriranje u traci

· Prepoznavanje saobraćajnih znakova

· Autonomni sistem kočenja u hitnim slučajevima sa prepoznavanjem pešaka i biciklista

· Automatsko ograničavanje brzine

· Održavanje u traci

· Zadnja kamera visoke rezolucije sa dinamičnim pomoćnim linijama

· Senzori sa pregledom od 360° za parkiranje i slepe tačke u gradu

· Automatski Twilight i Dazzle senzori

· Poziv u hitnim slučajevima

· Elektronska parking kočnica

Takođe ima automatsku klimatizaciju, ključ u obliku kamenčića, brzo punjenje od 85 kW i Mod 3 kabal od 11 kW za punjenje kod kuće ili na javnom punjaču, kao deo standardne opreme.

Još bolje, ima 2. nivo autonomne vožnje, što je prisutno prvi put za gradski automobil.

Povezanost. Novi Uconnect 5 sistem za informacije i zabavu: 7-inčni TFT displey, 10,25-inčni sistem za navigaciju sa ekranom osetljivim na dodir, DAB radio, Wireless CarPlay / Android Auto, Uconnect Box (telematska kutija koja omogućava povezane usluge) i bežični punjač za pametni telefon. *

Kao i Opening Edition verzija, 3+1 verzija će biti dostupna u PASSION i ICON paketima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu