Audi RSQ8-R by ABT – za 125 najsrećnijih kupaca

ABT će iduće godine slaviti 125. godina postojanja, a tome u čast je odlučio da nagradi 125 najsrećnijih kupaca modelom RSQ8-R.

SN
Podeli
Photo: ABT
Photo: ABT

Serijski model Audijevog RSQ8 i te kako je moćan automobil, ali je ipak ABT početkom ove godine, predstavio tjuniranu verziju sa svojim potpisom nazvanu RSQ8-R i to pre početka pandemije.

Standardno, ovaj div iz Ingolštada uz pomoć 4.0 biturbo benzinskog V8 motora može da proizvede 600 KS i 800 Nm obrtnog momenta. ABT ne smatra da je to dovoljno pa nam stiže RSQ8-R koji sa već podignutih 700 KS i 880 Nm sad dolazi sa ukupno 740 KS i 920 Nm.

Zahvaljujući novoj ECU jedinici, ali i interkuleru, tjuner je uspeo da izvuče ove magične brojke kojih se ne bi postideo ni neki superautomobil. Maksimalna brzina je podignuta na visokih 315 km/h, a novi izduvni sistem sa četiri izduvne cevi ima promer od 102 mm, što će itekako veseliti sve one koji žele čuti brutalan zvuk biturbo V8 motora.

Svojevrsni aero-paket od ugljeničnih vlakana i velikim 23-inčnim ABT High Performance HR točkovima dodatno doprinosi celokupnom izgledu vozila, dok su u enterijeru svoje mesto pronašli novi volan, poneki "karbonski" detalji.

Treba samo još naglasiti kako će ukupno biti proizvedeno svega 125 primjeraka ovog SUV–a i da cena nije poznata.

Photo: ABT
Photo: ABT

Photo: ABT
Photo: ABT

Photo: ABT
Photo: ABT

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu