Otkriveni novi detalji S klase: "Plug-in" hibrid će prelaziti 100 km na struju VIDEO

Kao što je i najavio, Mercedes je počeo postepeno da predstavlja novu generaciju svog najluksuznijeg modela.

Podeli
Screenshot YouTube/Mercedes
Screenshot YouTube/Mercedes

U prvom tizer videu, član upravnog odbora Daimlera, Markus Šefer omogućio nam je da bacimo pogled u putničku kabinu nove S klase, koja će debitovati u septembru.

Na snimku je potvrđeno ono što je već nagovešteno - uvođenje novog MBUX multimedijalnog sistema sa veoma velikim ekranom osetljivim na dodir na centralnoj konzoli.

Screenshot YouTube/Mercedes
Screenshot YouTube/Mercedes

S klasa za čiji je volan Šefer seo tokom snimlka nije "obična" verzija. U pitanju je "plug-in" hibrid koji će moći da pređe i do 100 km kada se vozi isključivo uz pomoć električne energije.

U videu je demonstrirana još jedan zanimljivost novog modela - unapređeni "head-up" displej ispred vozača, koji koristi elemente "proširene realnosti" (Augmented Reality) i na kome se, pored osnovnih podataka neophodnih za vožnju, prikazuju i animirane strelice kao ispomoć vozaču prilikom korišćenja navigacije.

Mercedes je najavio da će u sledećem videu otkriti više detalja u vezi sa multimedijalnim sistemom i velikim centralnim ekranom koji već izaziva suprotstavljene reakcije ljubitelja automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu