Moto premijera: BMW R18 FOTO

BMW Motorrad je predstavio dugo očekivani motocikl koji ovog proizvođača dvotočkaša uvodi u segment "kruzera".

Podeli
Foto: BMW Motorrad promo
Foto: BMW Motorrad promo

Dizajnom i izgledom, novi model se nadovezuje na BMW Motorrad tradiciju i na legendarni BMW R5, model koji se nalazio u proizvodnji pre više od 80 godina, preusmeravajući fokus nazad na osnovne motociklističke elemente: jednostavnost, bez prekomerne tehnologije i bokserski motor kao epicentar uživanja u vožnji, u kombinaciji sa "dobrim vibracijama", kažu u bavarskom proizvođaču.

Foto: BMW Motorrad promo
Foto: BMW Motorrad promo

U nasleđe je dobio i klasičan okrugli dizajn instrument table sa ugrađenim ekranom. Motocikl je težak 345 kg, a maksimalnih 91 KS isporučuje pri 4.750 obrtaja u minutu.

Odlikuje ga takozvani "Big boxer" agregat koji ima najveći kapacitet dvocilindričnog bokser agregata ikada korišćenog u serijskoj proizvodnji, 1802 ccm, po čemu je i dobio naziv R18.

Opremljen je menjačem sa 6 brzina, a prenos je preko kardana.

Foto: BMW Motorrad promo
Foto: BMW Motorrad promo

Ovaj motocikl donosi stil prošlih vremena i zadržava dizajn inspirisan klasicima.

R18 poseduje detalje legendarnih bokser motora iz 1936. godine kao što su dvostruki cevasti ram, karakterističan oblik rezervoara i vidljivo kardansko vratilo.

Nasledio je i tradicionalno vazdušno hlađenje.

Foto: BMW Motorrad promo
Foto: BMW Motorrad promo

Iako minimalističkog izgleda opremljen je najsavremenijom opremom i sistemima.

Standardno poseduje ASC sistem stabilnosti, "Hill start control" sistem za polazak na uzbrdici, kao i MSR sistem koji kontroliše kočenje motorom.

Kočioni sistem se sastoji od dvostrukih diskova napred i jednog pozadi, oba sa četvoroklipnim kočionim čeljustima. Prednji amortizeri su prečnika 49 mm, sa hodom od 120 mm, dok je hod zadnjih 90mm.

Foto: BMW Motorrad promo
Foto: BMW Motorrad promo

Ono što ovaj motocikl dodatno izdvaja od ostalih modela iz istog segmenta jesu i tri različita moda vožnje "Rain", "Roll" i "Rock" koja se mogu prilagođavati individualnim željama vozača.

Pozicija sedenja je uspravna i uslovljena nogostupima koji su postavljeni na sredini, iza cilindara, što je odlika BMW modela.

Novi model će se naći u ponudi kao ekskluzivni First Edition, odmah nakon lansiranja, sa velikim brojem opcija individualizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu