"Ulični trkači" jurcaju praznim ulicama Toronta

Smanjenje broja vozila na saobraćajnicama ovog kanadskog grada pojedini bahati vozači koriste da jurcaju po opustelim ulicama.

Podeli

Kako se pandemija koronavirusa širi svetom, mnoge države preduzimaju oštre mere da spreče masovno kretanje i okupljanje ljudi. Zbog toga je na putevima i ulicama velikih gradova znatno manje vozila nego inače.

Nažalost, ima i onih koji vanrednu situaciju koriste da krše saobraćajne propise i jurcaju opustelim gradovima. Tako je tokom vikenda policija u Torontu kaznila 18 vozača koji su praznim putevima i ulicama tog grada vozili znatno iznad ograničenja brzine.

Na jednoj gradskoj saobraćajnici na kojoj je dozvoljeno voziti do 88 km/h izmerene su brzine koje su iznosile i do 170 km/h.

Bahatim vozačima su izrečene novčane kazne u iznosu od minimum 2.000 kanadskih dolara. Osim toga, dobili su po šest kaznenih poena, a vozačka dozvola im je oduzeta na nedelju dana.

Na nedelju dana su im zaplenjeni i automobili u kojima su uhvaćeni u prekršaju.

Lokalne vlasti i policija Toronta pokušavaju da putem društvenih mreža utiču na svest vozača i apeluju na njih da ne koriste novonastalu sitaciju za jurnjavu ulicama tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu