I Opel potvrdio da "preskače" Ženevu, čeka se zvanična odluka Citroena

Posle Peugeota, još jedan brend koji posluje u okviru kompanije PSA saopštio je da neće učestvovati na ženevskom auto-salonu.

Podeli
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Nešto više od mesec dana uoči početka ovogodišnjeg Sajma automobila u Ženevi, raste broj proizvođača čiji automobili neće biti izloženi na ovoj manifestaciji, piše CarScoops.

Peugeot i Opel zvanično su potvrdili da ne planiraju da se pojave u Ženevi, ali su obe auto-marke učestvovale na nedavno završenom Sajmu automobila u Briselu, jer im se to više uklapalo u planove promocije novih modela.

Kako su saopštili iz ove dve kompanije, namera je da se fokusiraju na druge promotivne događaje koji ne zahtevaju trošenje velikih novčanih sredstava. CarScoops navodi da još nije dobio potvrdu od Citroena, ali da će po svemu sudeći i taj proizvođač preskočiti Ženevu ove godine.

Foto: DS promo
Foto: DS promo

Ipak, na manifestaciji koja se u tom švajcarskom gradu održava od 2. do 15. marta, učestvovaće jedan predstavnik PSA grupe, brend DS koji se bavi proizvodnjom premijum automobila.

Očekuje se da će u Ženevi ovaj proizvođač predstaviti model DS 9, luksuznu limuzinu postavljenu na EMP2 mehaničku platformu koju deli sa modelom Peugeot 508.

Podsećamo, na Sajmu automobila u Ženevi 2020. neće biti ni Lambirghini, dok su svoje učešće potvrdili Volkswagen i brendovi koji posluju u okviru te grupacije, kao što su Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley i Bugatti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu