U januaru stiže Toyota GR Yaris FOTO

Gazoo Racing širi ponudu sportskih automobila modelom Toyota GR Yaris.

Podeli
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Yaris GR je ispirisan relijem, a konstruisan za ulice i puteve. Ovo je drugi GR čist sportski model nakon Toyote GR Supra.

Potpuno novi sportski automobil, inspirisan relijem Toyota GR Yaris imaće međunarodnu premijeru na Tokyo Auto Salonu u Japanu, sledećeg meseca (10. januara).

GR Yaris podrazumeva napredne tehnologije, znanje i iskustvo, stečeno Toyotinim pobedničkim učešćem u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde se takmiči u timu TOYOTA GAZOO Racing (TGR).

GR Yaris biće drugi potpuno sportski model automobila koji TGR globalno lansira, nakon prošlogodišnjeg povratka legendarne Toyote GR Supra.

GR Yaris je sada kompletiran u finalnom izdanju a prototip ovog sportiste Toyotin predsednik, Akio Tojoda, pod pseudonimom "Morizo", kao glavni vozač TGR, nedavno je testirao do krajnjih granica.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Toyota, kroz svoje aktivnosti u TGR auto-sportu, traži način da proizvede što je moguće bolje automobile i proširi krug strastvenih fanova, takmičeći se u serijama zahtevnih trka, u raznim kategorijama, na pistama i stazama širom sveta.

Godine 2017, Toyota se vratila na FIA Svetski reli šampionat novim modelom Yaris World Rally Car, koji joj je doneo pet pobeda i šampionsku titulu za proizvođača 2018, nakon čega su šampionsku titulu 2019. odneli vozač i suvozač.

TGR je imao još uspeha u auto-sportu u World Endurance Championship Toyotinim trkačkim hibridima TS050, koji su odneli šampionsku titulu i u kategoriji proizvođača i u kategoriji vozača, 2014. i 2018-2019. Toyota je u vođstvu i ove sezone 2019-2020. u obe konkurencije.

Ranije ove godine, TGR je doneo Toyoti prvu apsolutnu pobedu na poznatom Dakar reliju, Toyotom Hilux, koju je vozio katarski šampion Naser al-Atijah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu