Tokio ima dobitnu formulu za spas auto-salona FOTO

Organizatori sajma automobila u Tokiju su izgleda pronašli dobitnu formulu za njegov opstanak, prenosi Tportal.

Izvor: Tportal
Podeli
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

Poslednjih godina auto-saloni postepeno gube smisao, više nije dovoljno samo dovesti automobile u hale kako bi se privuklo interesovanje.

Zbog sve manje posećenosti veliki auto-brendovi gube interesovanje pa preskaču nekada velike događaje, jer im je jeftinije da svoj novi model promovišu na zasebnom događaju.

Tako je pre samo mesec dana prestižni sajam u Frankfurtu posetilo samo 560.000 ljudi, što je skoro upola manje nego 2015.

Međutim, samo 30 dana kasnije na red je stigao Tokio koji je zaprepastio sve sa podatkom da je tokom 12 dana sajam posetilo više od 1.300.000 ljudi!

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

To je daleko od rekorda iz 1991. kada je tokijski auto-salon ugostio 2,02 miliona ljud, ali je opet sjasna brojka s obzirom na današnje okolnosti.

Organizatori su se suočili sa brojnim problemima, između ostalog ograničenim izložbenim prostorom zbog priprema za Olimpijske igre sledeće godine, pa su posetioce između pojedinih hala prevozili čak autobusi.

Osim toga, od velikih svetskih proizvođača su tu bili samo Mercedes-Benz i Renault, pre svega zbog solidarnosti sa svojim japanskim saveznicima Nissanom i Mitsubishijem.

Tokio je masu privukao brojnim besplatnim aktivnostima u gradu, dok su besplatan ulaz dobili srednjoškolci i mlađi posetioci koji su do sajma stizali autobusima kao da idu na školski izlet.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

Japanci su organizovali i popratne priredbe poput nastupa grupa, e-sport turnir, trke dronova, automobilske drift demonstracije.

Po svemu sudeći, čini se da je Tokio pronašao novu formulu uspeha za auto-salon.

"Možda ste osetili nešto malo drugačije od uobičajenog ovog puta", rekao je predsednik Tojote Akio Tojoda.

"Ako ste bili srežni što ste došli ovog puta, molim vas, veselite se salonu automobila u Tokiju 2021. Želeli bismo da predložimo nešto daleko izvan moje mašte na sledećem sajmu automobila za dve godine".

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER JUE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu