Komšije po prvi put proizvode jedan hibridni automobil VIDEO

U Fordovoj fabrici u Krajovi počela je proizvodnja novog modela Puma.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Novi potkompaktni krosover u ponudi je uz EcoBoost Hybrid 48-voltnu elektrifikovanu pogonsku tehnologiju, tako da je Puma postala prvo hibridno vozilo koje se proizvodi u Rumuniji, objavili su iz Forda.

Ford je dodatno zaposlio 1.700 ljudi i uložio 200 milona evra u proizvodni pogon u Krajovi zbog proizvodnje modela koji koristi tehnologiju takozvanog blagog hibrida (mild-hybrid) za veću ekonomičnost u potrošnji goriva. U moderni proizvodni pogon u Rumuniji, Ford je od 2008. godine do sada investirao ukupno 1,5 milijardi evra.

Pogledajte video:

Puma je jedan od osam elektrifikovanih modela koje će Ford uvesti na evropsko tržište tokom 2019. Ranije ove godine Ford je objavio da će svako novo putničko vozilo imati elektrifikovanu verziju – blagi hibrid, hibrid, plug-in hibrid ili potpuno električnu varijantu – i tako ponuditi jednu od najopsežnijih proizvodnih automobilskih opcija za europske kupce.

Ford očekuje da će elektrifikovani pogonski agregati činiti više od polovine pogonskih jedinica u njihovim putničkim vozilima do kraja 2022. godine.

Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Puma nudi proporcije SUV-a i praktičan prtljažni prostor od 456 litara koji uključuje i inovativni Ford MegaBox, tehnologije poput adaptivnog tempomata sa Stop&Go funkcijom, prepoznavanja saobraćajnih znakova ograničenja brzine i sistem za održanje vozila u traci kojom se kreće.

Različite varijante obuhvataju sportsku verziju Puma ST-Line, nadahnutu Ford Performance modelima, i Puma Titanium X sa luksuznim paketom opreme, koji je predstavljen prvi put u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu.

Foto: Ford promo
Foto: Ford promo

Ford u Rumuniji zapošljava oko 6.000 radnika, a osim Pume, u Krajovi se takođe izrađuje model EcoSport, kao i Fordov dragulj – više puta nagrađivani 1.0-litarski EcoBoost turbo-benzinski motor.

Uvođenjem Pume u proizvodni proces, Ford u Krajovi prvi put paralelno proizvodi dva različita modela u isto vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu