Tesla počeo da obara rekorde i na trkačkim stazama VIDEO

Američki proizvođač saopštio je da je unapređena verzija električne limuzine Model S na čuvenoj kalifornijskoj stazi Laguna Seka zabeležila najbolji rezultat u klasi sedana sa 4 vrata.

Podeli
Screenshot Twitter
Screenshot Twitter

Porsche izašao na crtu Tesli – stigao prvi model na struju iz Štutgarta FOTO

Uprkos zadivljujućim performansama Tesla automobila na papiru, mnogi smatraju da ova vozila nemaju šta da traže na trkačkoj stazi. Američki proizvođač odlučio je razuveri "neverne Tome".

Iz Tesle navode da je prototip Model S "Plaid" obišao krug na stazi Laguna Seka za 1 minut i 36,55 sekundi i tvrde da je to za čitavu sekundu bolje vreme od dosadašnjeg rekorda staze u klasi limuzina sa 4 vrata.

Ovaj rezultat predstavlja veliko ohrabrenje i podstrek s obzirom da Tesla želi da pokaže da može da se nosi sa konkurencijom u vidu nedavno predstavljenog Porschea Taycan i na trkačkoj stazi.

Osim toga, ovim je Tesla potvrdio da radi na visokoperformansnoj verziji Modela S, koja nosi oznaku "Plaid". Prvi čovek Tesle, Ilon Mask, otkrio je na Tviteru da se pogonski sistem Modela S "Plaid" sastoji od tri elektromotora.

Nakon završetka razvoja ovog sistema, "Plaid" će biti ponuđen kao doplatna opcija na Modelu S, Modelu X i novom Tesla Roadsteru.

Mask je obećao da ukupna cena Modela S sa ovom dodatnom opcijom neće biti veća od konkurencije (pretpostavlja se da je mislio upravo na Porsche Taycan). "Plaid" će kupcima biti ponuđen u drugoj polovini 2020. godine.

Inače, prototip Modela S "Plaid" nedavno je viđen i na Nirburgringu, što je Mask i najavio početkom septembra, nakon premijere Porschea Taycan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 62 idi na stranu