Belgijski parlamentarac kao Džejms Bond: Stavio rotirajuće registarske tablice VIDEO

Jedna tablica je službena, a druga privatna, pa ih menja po potrebi.

Podeli

Kada stupe na dužnost, belgijski parlamentarci dobijaju posebnu registraciju, takozvanu P-tablicu. Sastoji se od slova P praćenog kombinacijom brojeva.

Specifičnost ove P-tablice je u tome što ne zamenjuje originalni registarski broj automobila, već se smatra dodatnom tablicom. Iz tog razloga, belgijski parlamentarci dobijaju dve potvrda o registraciji za isti automobil, a i na obrascu osiguranja su navedene obe registarske tablice.

P-tablica ima razne prednosti, kao što je pristup rezervisanim parking mestima. Ali, prema Mihaelu Frajlihu, postoje i nedostaci.

Naime, predstavnik stranke N-VA strahuje da u slučaju eventualnog incidenta na putu ne postane meta agresije ili ismevanja na društvenim mrežama.

"Promenio sam dosta tablica. Koristio bih P-tablicu za službene posete, a onda sam je ponovo skidao kada odem na odmor u inostranstvo. To mi je na kraju dosadilo", rekao je on.

Frajlih je na kraju pronašao sistem na sajtu eBay koji mu omogućava da menja svoje registarske tablice na pritisak dugmeta.

"U priloženoj izjavi o odricanju od odgovornosti u oglasu se navodi da je sistem namenjen samo za upotrebu tokom sajmova automobila. Stoga sam se konsultovao sa brojnim advokatima i pitao ih da li mogu da instaliram takav sistem", kaže Frajlih.

Prema rečima pravnika, sistem je legalan kada su prednja i zadnja tablica identične i registarska tablica se ne menja na javnim putevima u toku vožnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu