Pobrkao kočnicu i gas, pa uleteo Lamborghinijem u jezero FOTO

Italijanski superautomobil brzo je počeo da tone, ali je vozač uspeo da se oslobodi i dopliva do obale.

Podeli
Fotot: Twitter/Polizei OÖ
Fotot: Twitter/Polizei OÖ

Kako navodi austrijska policija, incident se dogodio u utorak oko 23h, kada je Lamborghini sa 31-godišnjim vozačem i 40-godišnjim suvozačem skrenuo na parking pored jezera Mondze.

Nakon što je putnik izašao iz automobila , vozač je nastavio da manevriše po parkingu i, kako tvrdi policija, pomešao je pedale kočnice i gasa, da bi zatim Lambo uleteo u 15-ak metara udaljeno jezero.

Italijanski superautomobil je brzo počeo da tone, ali je vozač uspeo da se oslobodi i dopliva do obale. Njegov saputnik je u međuvremenu pozvao hitne službe i pružio mu prvu pomoć.

Iz policije navode da je vozač odveden u lokalnu bolnicu, sa povredama čiji stepen "nije određen na licu mesta".

Ipak, pretpostavlja se da su u pitanju lakše povrede, s obzirom da se austrijska policija u objavi o ovom događaju na Tviteru našalila na račun nesrećnog vozača.

Oni su nezgodu uporedili sa čuvenom scenom iz filma "Špijun koji me je voleo", iz serijala o Džejsmu Bondu, kada Lotus Esprit uleće u more, da bi se ispod površine transformisao u podmornicu.

Inače, Lamborghini koji je upao u jezero Mondze potonuo je do dubine od oko 5 metara.

U izvlačenju automobila učestvovalo je pet ronilaca, a korišćen je i balon - kako bi se vozilo podiglo na površinu, kao i kran sa kamiona.

Operacija spasavanja vozila trajala je skoro tri sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu