Ilon Mask pohvalio Kineze

Ilon Mask je bio u dobrom raspoloženju tokom svog pojavljivanja na Svetskom kongresu vozila za novu energiju. U svojoj poruci pohvalio je kineske proizvođače automobila, za koje je ocenio da su „najkonkurentniji na svetu“.

Podeli
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bloomberg izveštava da se Maskovi komentari tokom njegovog unapred snimljenog pojavljivanja mogu posmatrati kao pokušaj popravljanja Teslinog imidža u Kini.

"Izuzetno poštujem mnoge kineske proizvođače automobila“, rekao je Mask, dodajući da su proizvođači automobila u zemlji posebno snažni u softveru. „Javno raspoloženje i podrška električnim vozilima nikada se nisu videli jer znaju da je to budućnost", rekao je on.

Tesla se suočio sa teškim mesecima u Kini nakon uglavnom pozitivne dobrodošlice. Kina je ključno tržište za kalifornijskog proizvođača automobila jer je najveće svetsko tržište električnih vozila, sa dodatnom opasnošću da ima dosta domaće konkurencije u proizvodnji električnih vozila.

U maju je Teslina prodaja prepolovljena zbog kritika javnosti i vlade. Optužbe za lošu uslugu nakon prodaje izazvale su negativna mišljenja o brendu, a lokalni list je rekao da je „arogantan i nadmoćan stav“ kompanije "odvratan i neprihvatljiv".

U međuvremenu, kineske vlasti postale su sumnjičave prema Tesli i načinu na koji je postupala sa skladištenjem podataka o korisnicima. Osoblju u nekim važnim kineskim vladinim objektima rečeno je da ne parkiraju svoja Tesla vozila unutar vladinih zgrada zbog bezbednosnih razloga vezanih za njihove spoljne kamere.

Mask je govorio o bezbednosti podataka, ponavljajući da kompanija radi sa nacionalnim vlastima na obezbeđivanju bezbednosti podataka koje prikupljaju njihova vozila.

Tesla je udovoljio zahtevu kineske vlade za skladištenje podataka prikupljenih lokalnim automobilima u zemlji.

Kina je nastavila sa razvojem naprednih mašina koje će moći da prate podatke koje u inostranstvo šalju automobili koji se voze njenim ulicama. Sistem, koji analizira put prenosa podataka, trenutno se testira na vozilima stranih proizvođača automobila, uključujući i Teslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu